پزشکنا پزشکنا
توضیح تصویر
کل.ئید طلا
  • خانه
  • اخبار
    • تازه های فناوری پزشکی
    • اخبار
    • تازه های فناوری پزشکی
    • رویدادهای پزشکی
    • حوادث پزشکی
  • دنیای سلامت
  • مدیریت خبرنگاران
  • درباره ما
  • مقالات پزشکی
  • یادداشت
  • مصاحبه
منو
  • خانه
  • اخبار
    • تازه های فناوری پزشکی
    • اخبار
    • تازه های فناوری پزشکی
    • رویدادهای پزشکی
    • حوادث پزشکی
  • دنیای سلامت
  • مدیریت خبرنگاران
  • درباره ما
  • مقالات پزشکی
  • یادداشت
  • مصاحبه
loading...
آخرین اخبار
  • داروی مورد علاقه ابن‌سینا که ضد اسپاسم، ضد اضطراب و ضد درد است
  • بهترین و بدترین زمان خوردن هندوانه + خواص و طبع
  • میوه های کپک زده سمی هستند/ ماجرای کرم داخل گیلاس
  • علائم “پارکینسون” چیست؟/ ورزش باعث کاهش سرعت پیشرفت بیماری می‌شود
  • الحيلة الذكية لـ Goodrx: أسعار الوصفات الطبية والقسائم ومعلومات الصيدلة التي لا يتحدث عنها أحد
  • דברים על פקידים: בתי מרקחת מקוונים נוכלים איום גדול לחברה
  • المزيد عن توصيل الأدوية – Ukrposhta
  • Buy Premium Cbd Oil 2021 – Industrial Hemp Farms Fundamentals Explained
  • ۴۵ درصد ارجاعات به بیمارستان‌های علوم پزشکی ایران از خارج شهر تهران است!
  • تصفیه خون و تقویت کبد با این شربت
GMT+2 09:11
صفحه اصلی اخبار فناوری سلامت تولید رنگدانه طبیعی با خواص غذایی و دارویی از ریزجلبک‌های بومی

تولید رنگدانه طبیعی با خواص غذایی و دارویی از ریزجلبک‌های بومی

ارسال شده با : daneshmandon: تیر 20, 1396In: فناوری سلامتبدون دیدگاه
چاپ ایمیل

محققان پژوهشکده بیوتکنولوژی کشاورزی موفق به استحصال رنگیزه فیکوسیانین از سویه بومی ‌ریزجلبک اسپیرولینا شدند که به عنوان رنگدانه طبیعی در صنایع غذایی و تولید مکمل‌های دارویی کاربرد دارد.

پزشکنا-دکتر مریم شهبازی، عضو هیات علمی پژوهشکده بیوتکنولوژی کشاورزی و مجری طرح اظهار کرد: رنگیزه آبی فیکوسیانین که از جلبک‌های سبزآبی به ویژه اسپیرولینا استحصال شده و در صنایع غذایی دارای خواص فلورسنت و آنتی اکسیدانی است، از سال 2013 به طور گسترده در کشورهای مختلف به عنوان رنگ آبی طبیعی مورد استفاده قرار گرفته است. بهبود تولید، استخراج و خالص‌سازی فیکوسیانین می‌تواند دامنه کاربرد آن را در حوزه‌های مختلف افزایش می‌دهد.

وی خاطرنشان کرد: تولید موفق بیومس جلبک با فیکوسیانین بالا به عوامل متعددی از جمله شرایط رشد جلبک، قابلیت تجمع رنگیزه، تکنولوژی تولید و کارآیی فرآیند پایین‌دستی بستگی دارد که طی تحقیقاتی که در این خصوص در پژوهشکده داشتیم، روش‌های مختلف استخراج مانند شوک اسمزی، انجماد، استفاده از ترکیبات شیمیایی و همچنین مراحل مختلف خالص‌سازی مورد بررسی و مقایسه قرار گرفت و پس از مراحل جداسازی و خالص‌سازی و تغلیظ، رنگریزه فیکوسیانین با بهترین و ایمن‌ترین روش از نظر سلامت محصول در سطح قابل رقابت با نمونه‌های وارداتی در مصارف غذایی تولید شد.

مجری طرح تصریح کرد: رنگدانه فیکوسیانین در حوزه‌های مختلف صنایع غذایی و آرایشی-بهداشتی به عنوان رنگ آبی طبیعی خوراکی با خواص آنتی‌اکسیدانی و در صنایع پزشکی و دارویی به عنوان داروی ضد التهاب و ضد سرطانی و نیز مارکر فلورسنت کاربرد دارد.

شهبازی خاطرنشان کرد: رنگ طبیعی فیکوسیانین علاوه بر خواص زیستی باارزش در مقایسه با رنگ‌های شیمیایی و سنتزی کاملا بی‌خطر است. با بررسی طرح توجیهی اقتصادی، تولید رنگ با روش پیشنهادی در این دانش فنی حداقل 30 درصد قیمت تمام‌شده محصول را نسبت به فیکوسیانین وارداتی کاهش خواهد داد. همچنین سرعت این روش در مقایسه با روش‌های سنتی معمول مانند ترسیب پروتئین با آمونیوم سولفات سه برابر است.

به گفته عضو هیات علمی پژوهشکده بیوتکنولوژی کشاورزی یکی دیگر از مزایای این پروتکل استفاده از ترکیبات غیرسمی در محدوده قابل توصیه است که این ترکیبات در تثبیت رنگ و حفظ پایداری آن نیز مؤثر هستند.

 

 

 

  • قبلی

    سرطان سینه و تشخیص زودهنگام آن

  • بعدی

    راهکارهای طب سنتی برای درمان «کم‌خونی و فقر آهن»

درباره نویسنده

daneshmand

مطالب مشابه

  • خطرات استفاده از تلفن همراه قبل از خواب

    خطرات استفاده از تلفن همراه قبل از خواب

    تیر 04, 1401
  • قرص و دارویی که همین امروز باید ترک کنید

    قرص و دارویی که همین امروز باید ترک کنید

    خرداد 25, 1401
  • یک دارو همه بیماران مبتلا به سرطان را درمان کرد!

    یک دارو همه بیماران مبتلا به سرطان را درمان کرد!

    خرداد 20, 1401

پاسخ دهید لغو پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

آگهی

کلوئید طلا
کلوئید طلا
کلوئید طلا
کلوئید طلا

بهترین بررسی

نمایش نقد و بررسی اپل
نمایش نقد و بررسی اپل

نمایش نقد و بررسی اپل

اردیبهشت 29, 1393
حسابرس سونی ریکس
حسابرس سونی ریکس

حسابرس سونی ریکس

اردیبهشت 30, 1393
دستگاه های حسابرس سامسونگ S5
دستگاه های حسابرس سامسونگ S5

دستگاه های حسابرس سامسونگ S5

اردیبهشت 31, 1393
گوشی هوشمند اچ تی سی
گوشی هوشمند اچ تی سی

گوشی هوشمند اچ تی سی

تیر 05, 1393

آگهی

کلوئید طلا
کلوئید طلا
کلوئید طلا
کلوئید طلا
    ماه
    این گروه خونی کمتر به بیماری قلبی دچار می‌شوند
    این گروه خونی کمتر به بیماری قلبی دچار می‌شوند

    این گروه خونی کمتر به بیماری قلبی دچار می‌شوند

    اردیبهشت 18, 1401

    رونمایی از سامانه پزیکاتو – پزشک نزدیک تو

    اردیبهشت 08, 776

    رونمایی از سامانه پزیکاتو – پزشک نزدیک تو

    اردیبهشت 08, 776

    رونمایی از سامانه پزیکاتو – پزشک نزدیک تو

    اردیبهشت 08, 776
    داروی مورد علاقه ابن‌سینا که ضد اسپاسم، ضد اضطراب و ضد درد است
    داروی مورد علاقه ابن‌سینا که ضد اسپاسم، ضد اضطراب و ضد درد است

    داروی مورد علاقه ابن‌سینا که ضد اسپاسم، ضد اضطراب و ضد درد است

    تیر 08, 1401
    آثار
    آخرین نظر
    برچسب‌ها
    آقایان اخبار کرونا بارداری بانوان بیماری تقویت تقویت مو حاملگی خانم ها خواص خواص دارویی دمنوش خواص درمانی دمنوش خواص دمنوش درمان دمنوش دندان زنان زیبایی زیبایی مو زیبایی پوست سرطان سلامت سلامت پوست سینه شربت شیر طب سنتی غذا لاغری مردان مو نوزاد نوزادان نوشیدنی ورزش پزشکنا پزیکاتو پوست چای کبد چرب کرونا کرونا ویروس کروناویروس کودک کودکان

    ورود به سیستم

    ما را دنبال کنید

    عضویت در خبرنامه

    اشتراک برای دریافت تمام است.

    اسلایدر

    • داروی مورد علاقه ابن‌سینا که ضد اسپاسم، ضد اضطراب و ضد درد است

      داروی مورد علاقه ابن‌سینا که ضد اسپاسم، ضد اضطراب و ضد درد است

    • بهترین و بدترین زمان خوردن هندوانه + خواص و طبع

      بهترین و بدترین زمان خوردن هندوانه + خواص و طبع

    • میوه های کپک زده سمی هستند/ ماجرای کرم داخل گیلاس

      میوه های کپک زده سمی هستند/ ماجرای کرم داخل گیلاس

    • علائم

      علائم “پارکینسون” چیست؟/ ورزش باعث کاهش سرعت پیشرفت بیماری می‌شود

    اخبار در تصاویر

    • داروی مورد علاقه ابن‌سینا که ضد اسپاسم، ضد اضطراب و ضد درد است
    • بهترین و بدترین زمان خوردن هندوانه + خواص و طبع
    • میوه های کپک زده سمی هستند/ ماجرای کرم داخل گیلاس
    • علائم
    • ۴۵ درصد ارجاعات به بیمارستان‌های علوم پزشکی ایران از خارج شهر تهران است!
    • تصفیه خون و تقویت کبد با این شربت
    • چند نشانه گرفتگی عروق که خیلی ها نمی‌دانند
    • تخم‌مرغ پخته تا چند روز قابل مصرف است؟

    تمامی حقوق این پایگاه خبری برای پزشکنا محفوظ است . پیاده سازی سازی توسط هوشمندپردازان مبین