محققان علوم پزشکي در مريلند اعلام کردند مصرف داروهاي پايين آورنده فشار خون، خطر ابتلا به زوال عقلي و آلزايمر را کاهش مي دهد.
به گزارش آريا به نقل از پايگاه خبري يورک الرت، محققان علوم پزشکي در مريلند آمريکا اعلام کردند مصرف داروهاي پايين آورنده فشار خون، خطر ابتلا به زوال عقلي و آلزايمر را کاهش مي دهد.
دکتر جي دينگ و همکارانش در موسسه ملي پيري آمريکا مي گويند اين ويژگي به يک گروه داروي ضد فشار خون مختص نيست و گروه هاي مختلف داروهاي فشار خون ممکن است چنين تاثيري داشته باشند.
نتايج اين بررسي در کنفرانس بين المللي انجمن آلزايمر AAIC ارائه شده و حاصل بررسي بر روي 31 هزار و 90 فرد 55 ساله و بالاتر در مدت 22 سال است.
فشار خون را قاتل خاموش مي گويند، چرا که اکثرا هيچ علامتي ندارد، فشار خون يکي از بارزترين بيماريهاي کشنده بوده که در ظاهر بي خطر است و تا زماني که اندازه گيري نشود اطلاعي از بالا بودن آن نبوده تا اينکه صدمات جبران ناپذيري بزند.
در طول روز و عمر هر فرد ميزان فشار خون متغير است به طوري که در زمان فعاليت، فشار خون افزايش مي يابد و هنگام استراحت افت مي کند.
اما در افراد بيمار حتي در زمان استراحت نيز فشار خون از حد طبيعي بالاتر و يا پايين تر است.
يکي از نشانه هاي اطمينان از سلامت بيماران اندازه گيري فشار خون است؛
فشار خون طبيعي هر انساني بايد 80/ 120 باشد يا به عبارت مصطلح در جامعه فشار بزرگ يا سيستولي 120 ميلي متر جيوه و فشار کوچک يا دياستولي 80 ميلي متر جيوه.
اندکي کمتر يا بيشتر بودن هميشه به معناي بيماري نيست و جزئي از فيزيولوژي بدن فرد محسوب مي شود، اما در علم پزشکي ميزاني براي پرفشاري خون و کم فشاري خون تعيين کرده اند.
پرفشاري خون امروزه يکي از بيماري هاي مزمن غيرواگير است که خطر مرگ و مير زودرس را بالا مي برد.
افزايش فشار خون باعث افزايش مقاومت در برابر جريان خون مي شود و اين مقاومت خطر ايست قلبي، سکته مغزي و نارسايي قلب و بيماري هاي مزمن کليه را بيشتر مي کند.
ابتلا به فشار خون پايين گاهي به دنبال ايجاد برخي از نارسايي ها در قسمت هاي مختلف بدن اتفاق مي افتد؛ نشانه هاي پايين بودن فشار خون عبارتند از: سرگيجه، تاري ديد، عدم تعادل، احساس سبکي سر، تپش قلب در هنگام بلند شدن از زمين، تعريق و پوست سرد