تحقیقات نشان داده است خوراکیهای قرمز میتوانند به واسطه پایین آوردن فشار خون بالا و کلسترول بد از بدن در برابر سکته و دیگر بیماریهای قلبی عروقی محافظت کند.
ویتامین D یکی از ویتامینهای لازم برای بدن و از ویتامینهای محلول در چربی است، که به رشد و استحکام استخوان ها از طریق کنترل تعادل کلسیم و فسفر کمک میکند. این ویتامین با ایجاد افزایش جذب فسفر و کلسیم از رودهها و کاهش دفع از کلیه به متابولیسم استخوانها کمک میکند و همچنین از طریق ترجمه ژنهای هسته سلول به رشد سلول کمک میکند.
میزان توصیهشده روزانه ویتامین D تا یکسالگی ۴۰۰ واحد ، از یک تا ۷۰ سالگی ۶۰۰ واحد و در بالای ۷۰ سالگی ۸۰۰ واحد است.
کودکان در صورتی که به اندازه کافی ویتامین D از راه مواد غذایی و تابش آفتاب به پوست دریافت نکنند، در معرض خطر بیشتر بیماری نرمی استخوان یا ریکتر قرار میگیرند و در مورد بزرگسالان منجر شدن کمبود ویتامین D به پوکی استخوان زیاد است. کمبود ویتامین D همچنین با افزایش خطر فشار خون بالا و دیابت نوع ۲ همراهی دارد. در ادامه شما را بانشانه های کمبود ویتامین D آشنا می کنیم.
استخوانهایتان درد میکنند
کمبود ویتامین D به خصوص در زمستانها در بزرگسالان ممکن است به درد استخوانها و عضلات بینجامد و همچنین خشکی صبحگاهی مفاصل هنگام بیدار شدن از خواب ممکن است رخ دهد.
احساس افسردگی میکنید
ظاهر ویتامین D میزان ناقل عصبی سروتونین را در مغز افزایش میدهد و سروتونین میتواند باعث بهبود خلق و خوی شما شود.
یک بررسی کوچک در سال ۱۹۹۸ نشان داد که افراد سالمی که در طول زمستان مکملهای ویتامین D دریافت کردهاند، نسبت به افرادی که ویتامین D دریافت نکرده بودند، عواطف مثبت بیشتری را گزارش میکنند. اما یک بررسی بزرگتر در زنان بالای ۷۰ سال نتوانست اثر قابلتوجه بر سلامت روانی با تجویز ویتامین D را ثابت کند.
پنجاه ساله یا بیشتر هستید
با افزایش سن شما پوستتان دیگر به اندازه سنین پایینتر ویتامین D نمیسازد و توانایی کلیهها هم در تبدیل کردن ویتامین D به شکل فعال آن که در بدن مورد استفاده قرار میگیرد، کاهش مییابد. افراد در سنین بالاتر همچنین ممکن است زمان بیشتری درون خانه بمانند و کمتر از تابش آفتاب برخوردار شوند.
اضافه وزن دارید یا چاق هستید
میزان تولید ویتامین D در بدن افرادی که اضافه وزن دارند، تغییری نمیکند، اما میزان بالای چربی بدنی بر غلظت ویتامین D در خون تاثیر میگذارد. علت این است که ویتامین D محلول در چربی است، در نتیجه هر چه چربی بدنی بیشتری داشته باشید، این ویتامین به اصطلاح بیشتر در بدنتان »رقیق میشود». افرادی که اضافه وزن دارند یا چاقند ممکن است نیاز روزانه بیشتری به ویتامین D داشته باشند تا این اثر را خنثی کند.
پوست تیرهتری دارید
بررسیها نشاندهنده تفاوتهای جمعیتشناختی مشخصی در میزان کمبود ویتامین D در میان افراد بر حسب رنگ پوستشان است.
رنگدانه ملانین پوست مانند یک ضدآفتاب طبیعی عمل میکند. یک کرم ضدآفتاب با فاکتور حفاظتی در برابر خورشید (SPF) برابر ۳۰ توانایی پوست برای ساختن ویتامین D را تا ۹۷ درصد کاهش میدهد.
فردی که پوست بسیار تیرهای دارد نسبت به فردی با پوست بسیار روشن نیاز به ۱۰ برابر تابش آفتاب بیشتر به پوست دارد تا به همان اندازه فرد با پوست روشن، ویتامین D تولید کند.
پوست سرتان زیادی عرق میکند
یک قرن پیش یکی از شکایات رایج تازه مادران در هنگام مراجعه به پزشک عرق کردن سرشان بود.عرق کردن سر یکی از نخستین نشانههای کلاسیک کمبود ویتامین D بود.
مشکل رودهای دارید
افراد دچار بیماری کرون، سلیاک و سایر بیماریهای التهابی روده ممکن است در معرض خطر بیشتر کمبود ویتامین D باشند، زیرا این عوارض گوارش بر جذب چربی تاثیر بگذارند. اختلال در جذب چربی در این چنین بیماریهایی و سایر بیماریهای گوارشی ممکن است به نوبه خود به جذب کمتر ویتامینهای محلول در چربی مانند ویتامین D بینجامد.
اگر میخواهید کبد خود را سالم نگه دارید و از بیماری های کبد در امان باشید، تا جایی که میشود به رژیم غذایی خودسبزیجات مانند کلم بروکلی اضافه کنید. تحقیقات نشان میدهد این مادهی غذایی میتواند از بدن در برابر بیماری کبد چرب غیر الکلی محافظت کند. اگر از کلم پخته خوشتان نمیآید میتوانید از آن در سالاد کلم به همراه چند عدد بادام و توت خشک و سرکه لذت ببرید. همچنین میتوانید آن را کبابی کرده و با سیر و سرکه بالزامیک مزه دار کنید. برگهای سبز سبزیجات حاوی آنتی اکسیدان قوی به نام گلوتاتیون هستند که به بهبود عملکرد کبد کمک میکند. میتوانید از این مادهی مغذی در سالاد برای شام استفاده کنید. اگر کمی با سیر و روغن زیتون آن را سرخ کنید بسیار خوشمزه میشود. همچنین میتوانید برگهای آن را با پنیر پارمسان تازه امتحان کنید.
این غذاها را به کبد خود هدیه کنید
غذاهای حاوی مقادیر فراوان از ویتامینهای B، C و E میبایست به صورت روزانه برای تقویت سلامت کبدمصرف شوند. غذاهای غنی از ویتامین C و ویتامین E همانند آنتیاکسیدانهای مذکور بسیار مفید میباشند. مواد با خاصیت آنتیاکسیدانی به کاهش تخریب ناشی از رادیکالهای آزاد کمک مینمایند، بنابراین برای تقویت و پاکسازیکبد مفیدند. غذاهای غنی از ویتامین ب عملکرد کبد را تقویت میکنند و به کاهش احتقان کبدی کمک مینمایند. ویتامین ب 12 نیز به متابولیسم چربیها و بهبود عملکرد کبد کمک مینماید.
بسیاری از غذاها (برای مثال: بروکلی، تخم مرغ، اسفناج، برنج قهوهای، غلات و غیره) حاوی ویتامین ب میباشند. بسیاری از میوهها و سبزیجات نیز حاوی ویتامین ث میباشند از جمله: گوجهفرنگی، توت فرنگی، بروکلی، فلفل، مرکبات و غیره.
سبوس گندم منبع خوبی از ویتامین E و سلنیوم میباشد. بادام، آووکادو، گردو، غلات غنی شده، تخم آفتابگردان، کره بادام زمینی، سبزیجات روغنی نیز از منابع خوب ویتامین E میباشند.
مصرف غذاهای غنی از امگا 3 نیز برای سلامت کبد مهم است. غذاهای مرسوم غنی از امگا 3 عبارتند از: ماهیها (از جمله : ساردین، سالمون، قزل آلا و…)، مغزها و روغنهایی گیاهی (شامل: کانولا، سویا، دانه کتان و کنجد).
* اطمینان حاصل کنید که از مصرف غذاهای پرچرب و پرکلسترول اجتناب میکنید، و اقلام غذایی سالم و روغنهای غیر اشباع چند زنجیرهای مفید برای بدن را مصرف مینمایید. تغذیه سالم به حفظ سلامت و عملکرد مطلوب کبدتان کمک شایانی میکند.
فیبر، دوست کبد
غذاهای سرشار از فیبر به کار کبد کمک میکنند. آیا برای شروع روز خود به دنبال بهترین رژیم غذایی کبد هستید؟ جو دو سر را امتحان کنید. تحقیقات نشان داده است که این مادهی مغذی میتواند وزن اضافی و چربیهای شکم را از بین ببرد که بهترین راه برای دور نگه داشتن کبد از انواع بیماریهاست.
میوه های ضداختلالات کبدی
گریپفروت این میوه مقادیر فراوانی ویتامین C و آنتیاکسیدان دارد و فرآیند پاک کردن کبد را انجام میدهد. لیوان کوچکی از آب گریپفروت به تولید آنزیمهای برطرفکننده سموم کبدی کمک کرده و سموم و مواد سرطانزا را از بدن دفع میکند.
مادهی مغذی به نام پلی فنولز در این میوه وجود دارد که میتواند از بدن در برایر کبد چرب غیر الکلی محافظت کند که اغلب با چاقی و کلسترول بالا همراه است. اگر بلوبری دوست ندارید میتوانید از سایر مواد غذایی حاوی پلی فنولز مانند شکلات تلخ، زیتون و آلو استفاده کنید.
چغندر و هویج هر دوی اینها حاوی فلاوونوئیدهای گیاهی و بتاکاروتن هستند. خوردن چغندر و هویج عملکرد کلی کبد را تحریک کرده و آن را بهبود میبخشد.
سیب این میوه لذیذ پکتین بالایی دارد و مواد شیمیایی لازم برای پاکسازی سموم از مجاری دستگاه گوارشی را در اختیار دارد و همچنین تحمل سموم را حین فرآیند پاکسازی برای کبد راحتتر میکند.
لیمو ترش این نوع میوههای دایرهای شکل مقادیر بالایی ویتامین C دارند که به تبدیل مواد سمی به موادی که قابل جذب توسط آب باشد، کمک میکند. نوشیدن آب لیمو یا عصاره این میوه هنگام صبح کبد را تحریک میکند.آووکادو این میوه حاوی آنتیاکسیدان «گلوتاتیون» است که نقش حیاتی در پاکسازی سموم مضر از کبد دارد.
نوشیدنی های ویژه کبد
چای سبز این نوشیدنی سرشار از آنتیاکسیدان و حاوی ترکیباتی برای کمک به عملکرد بهتر کبد است و میتوان در کنار رژیم غذایی ازآن به عنوان یک نوشیدنی مفید استفاده کرد.
یکی از بهترین کارهایی که میتوانید برای سلامت کبد خود انجام دهید حفظ وزن متعادل خود است. به جای نوشیدنیهای شیرین مانند نوشابه یا نوشیدنی های ورزشی آب بنوشید. از اینکه روزانه شما را از چه میزان کالری نجات میدهد شگفت زده خواهید شد.
زنان زمانی که به 40 سالگی می رسند یکی از بزرگترین آرزوهایشان این است که پوستشان را صاف نگه دارند. اگر چه بروز علایم پیری اجتناب ناپذیر ایت ولی بسیاری از زنان میدانندکه باتمرین عادت هایی خاص می توانند روند پیری را به تاخیر بندازند و مدت زمانی طولانی تر پوستشان را جوان نگه دارند.
خوشبختانه روال زیبایی و مراقبت از پوست را در هر سنی می توانید انجام دهید. در این مقاله 8 راهنمایی جالب و موثر برای شما داریم که با هزینه ای کم می توانید پوستتان را تقویت کرده و ا ز بروز چین و چروک پوست پیشگیری نمایید.
بهترین نکات برای سفت نگه داشتن پوست بعد از 40 سالگی
بعد از 40 سالگی بدن شما تولید هورمون زنانه ( استروژن و پروژسترون ) را کاهش می دهد. این تغییر ناگهانی باعث ایجاد تغییراتی در بدن زن می شود از جمله تغییرات در پوست او.
ترشح میزان مناسب این هورمون ها برای حفظ سلامتی عضلات و پوست اهمیت زیادی دارد و بنابراین محافظت از پوست با کاهش این هورمون ها برای بدن سخت تر می شود.
کلاژن سازی پوست کاهش پیدا کرده و پوست در مقابل اشعه ماورا بنفش و سموم آسیب پذیرتر می شود.
چطور می شود از مشکلات پوستی پیشگیری کرد؟
مصرف ویتامینC و ویتامینE را افزایش دهید
افزودن منابع غذایی ویتامینC وE به رژیم غذایی برای مراقبت از پوست بعد از 40 سالگی برای مبارزه با پیری اهمیت زیادی دارد.
ویتامینCدارای آنتی اکسیدانی است که تاثیر رادیکال های آزاد بر بافت ها را به حداقل می رساند و در کلاژن سازی بهبدن کمک کرده باعث استحکام و انعطاف پذیری پوست می شود.
از سوی دیگر ویتامینE یک سد طبیعی در مقابل سموم و اشعه ماورا بنفش است و مقدار مناسب این ویتامین جریان خون را بهبود بخشیده و بافت ها را احیا می کند.
مصرف مکمل های ایزوفلاون برای پیشگیری از پیری پوست
ایزوفلاون ها Isoflavones بویژه سویا می توانند کمک بزرگی به کاهش تاثیرات هورمونی باشند. این هورمون های گیاهی اپیدرم پوست را هیدراته کرده و احیا می کنند. مکمل های ایزوفلاون حتی از ویتامین E هم موثرترند.
برای پیشگیری از چین و چروک پوست مقدار زیادی آب بنوشید
آب آشامیدنی در هر مرحله از زندگی برای سلامت پوست ضروری است. با این حال پس از 40 سالگی شما باید مصرف آب را افزایش دهید تا پوستتان هیدراته و سرحال بماند.
استفاده از کرم های ضد چروک
لوسیون ها و کرم های ضد چروک زیادی در بازار وجود دارد. نیازی نیست گران ترین آن ها را انتخاب کنید. گران تر بودن این کرم ها ربطی به موثر تر بودن آن ها ندارد. شما با استفاده از کرم های ضد چروک می توانید پوستتان را به خوبی تغذیه کنید.
استفاده از تونر برای شادابی صورت
بسیاری از افراد از اهمیت استفاده از تونر غافل هستند. با این حال امروزه یکی از مهمترین محصولات مراقبت از پوست محسوب می شود. تونر به دلیل ترکیباتی که دارد استحکام پوست را بازگردانده و از پیر شدن پوست جلوگیری می کند.
استفاده روزانه از ضد آفتاب برای پیشگیری از پیری زودرس
اثر خورشید بر پوست بعد از 40 سالگی بدتر می شود. بنابراین حتمالا باید از کرم ضد آفتاب با SPF50 استفاده کنید حتی در روزهای زمستان.
لایه برداری منظم پوست
لایه برداری درمانی است که کمک می کند لایه شاخی پوست و منافذ باز پوست از بین برود وو ضم سم زدایی پوست نفوذ محصولات مراقبتی به پوست را بهبود دهد.
ماساژ صورت
ماساژ صورت باعث بهبود گردش خون و جلوگیری از تضعیف پوست می شود بنابراین چروک زودرس را کاهش می دهد.
اگر گاهی شب ها غذای سنگین می خورید و یا در رودروایسی مجبوریدشام بخورید این نوشیدنی به شما کمک می کند تا غذایی که خورده اید زودتر هضم شود.این نوشیدنی برای افرادی که در حال رژیم گرفتن هستند و نمیتوانند شام نخورند و یا شام را مجبور هستند دیر میل نمایند بسیار خوب خواهد بود
دم کرده نعناع
دم کرده نعناع بعد از صرف غذای سنگین در وعده شام به هضم غذا کمک می کند.
نحوه دم کردن نعنا
بسیاری عقیده دارند که دم کرده نعناع و نعناع تند بعد از خوردن یک شام سنگین معده را آرام میکند. همچنین شواهدی وجود دارد که نعناع با آرام کردن اسپاسم ماهیچهها باعث رفع سردرد میشود. یک تا دو قاشق چایخوری برگ نعناع خشک یا تازه را در فنجان بریزید و بگذارید ۱۰ دقیقه دم بکشد.