پزشکنا:خبرگزاری پزشکی-امروزه جو دوسر با فواید بسیارش برای سلامتی محبوبیت فراوانی یافته است. در بسیاری از دستورالعملهای غذاهای سالم، جو دوسر به چشم میخورد. جو دوسر گلوتن ندارد و گزینهای مناسب برای کسانی است که مشکل عدمتحمل گلوتن (سلیاک) دارند. جو دوسر سرشار از فیبر است و به سلامت دستگاه گوارش و سلامت بدن کمک میکند.
زمان موردنیاز برای تهیه: ۳۰ دقیقه؛
مقادیر دستورالعمل مناسب برای: ۲ نفر.
– ۱ پیمانه آب؛
– نمک به مقدار لازم؛
– ۴ عدد خرما خردشده؛
– ۱ قاشق چایخوری عسل؛
– ۱ پیمانه (فنجان) جو دوسر پرک؛
– ۱ قاشق چایخوری آب لیموترش؛
– ۲ عدد سیب بدون هسته و پوست؛
– یکچهارم قاشق چایخوری پودر دارچین؛
– ۱ پیمانه شیر (یا جایگزینهای آن مانند شیر سویا یا شیر بادام).
ابتدا فر را به دمای ۳۵۰ درجه فارنهایت (۱۷۶ درجه سانتیگراد) برسانید؛
روی سینی فر کاغذ مومی قرار دهید و سیبها را با آبلیمو، دارچین و عسل مخلوط کنید. آنها را ۵ دقیقه روی کاغذ بپزید و سپس کاغذ را طوری جمع کنید و بپیچید تا رطوبت از آن خارج نشود؛
سیب را ۱۰ تا ۱۵ دقیقه دیگر بپزید تا کاملا نرم شود. سپس آن را کنار بگذارید؛
در تابهای کوچک روی شعله بالا جو دوسر، نمک، آب و شیر را بریزید و هم بزنید. زمانی که ترکیبتان به جوش آمد، حرارت را کم کنید تا حالت غلیظ و خامهای پیدا کند؛
خرمای خردشده را چند دقیقه پس از کمکردن شعله بیفزایید تا جو دوسر را شیرین کند؛
زمانی که ترکیبتان غلیظ شد، آن را از روی شعله بردارید. اگر برایتان خیلی غلیظ بود، مقداری شیر به آن بیفزایید؛
سیب پختهشده را در کف ۲ کاسه تقسیم کنید و روی آن جو دوسر بریزید؛
میتوانید از افزودنیهای دیگری مانند مغزها، کره مغزها، تخم کتان، عسل، شکر و دارچین روی غذایتان بریزید و آن را سرو کنید.
زمان موردنیاز برای تهیه: ۲۵ دقیقه؛
مقادیر دستورالعمل مناسب برای: ۶ نفر.
بخش خشک دستورالعمل:
– ۱ پیمانه جو دوسر پرک؛
– یکسوم پیمانه شکر قهوهای؛
– نصف قاشق چایخوری دارچین؛
– ۱ قاشق چایخوری بیکینگپودر؛
– یکچهارم پیمانه چیپس شکلات؛
– یکچهارم قاشق چایخوری نمک.
بخش مرطوب دستورالعمل:
– ۱ عدد تخممرغ؛
– ۱ قاشق غذاخوری عسل؛
– ۲ پیمانه شیر بدون چربی؛
– ۱ قاشق غذاخوری کره آبشده؛
– ۱ قاشق چایخوری اسانس وانیل.
فر را به دمای ۳۵۰ درجه فارنهایت (۱۷۶ درجه سانتیگراد) برسانید؛
در کاسهای متوسط جو دوسر، بیکینگپودر، پودر دارچین، نمک و شکر قهوهای را مخلوط کنید و کنار بگذارید؛
در کاسهای جدا شیر، تخممرغ، اسانس وانیل، عسل و کره آبشده را مخلوط کنید. اگر ترکیبتان بهخوبی مخلوط نشد، آن را کمی روی شعله یا مایکروویو گرم کنید؛
ترکیبات خشک را بهطور یکنواخت روی سینی فر چربشده بریزید. سپس بخش مرطوب را روی آن بریزید. روی ترکیبتان چیپس شکلات بریزید و ۲۰ دقیقه یا تا زمانی که بیشتر بخش مرطوب جذب شود به پختن ادامه بدهید. مابقی بخش مرطوب با سردشدن جو دوسر جذب میشود؛
بگذارید غذایتان کمی خنک شود و سپس آن را سرو کنید.
پس از پایان کار میتوانید با چند ترفند ساده و کاربردی سینی فر را تمیز کنید.
زمان موردنیاز برای تهیه: ۸ دقیقه؛
مقادیر دستورالعمل مناسب برای: ۱ نفر.
– نصف پیمانه آب؛
– کمی پودر زنجبیل؛
– نمک به مقدار لازم؛
– کمی پودر جوز هندی؛
– نصف ۱ سیب برشخورده؛
– نصف پیمانه جو دوسر پرک؛
– ۱ قاشق غذاخوری کشمش؛
– ۱٫۵ قاشق چایخوری خامه؛
– ۱ قاشق چایخوری شکر قهوهای؛
– یکهشتم قاشق چایخوری پودر دارچین؛
– نصف پیمانه شیر (یا جایگزینهای آن مانند شیر سویا یا شیر بادام).
در کاسهای مقاوم به مایکروویو جو دوسر، شیر، آب، دارچین، پودر جوز هندی، زنجبیل و نمک را مخلوط کنید و آنها را ۳ دقیقه در دور بالای مایکروویو قرار دهید. در این حین، یک بار کاسه را از مایکروویو خارج کنید و محتویات آن را هم بزنید؛
سپس شکر قهوهای، سیب و کشمش را به ترکیبتان بیفزایید و هم بزنید تا بهخوبی مخلوط شوند؛
بگذارید ترکیبتان کمی خنک شود و در نهایت روی آن خامه بریزید و گرم سرو کنید.
استفاده از جو دوسر در صبحانه - ازجمله غذاها با جو دوسر میتوان به جو دوسر با توتفرنگی و خامه اشاره کرد.
زمان موردنیاز برای تهیه: ۲۰ دقیقه؛
مقادیر دستورالعمل مناسب برای: ۴ نفر.
– ۲ پیمانه جو دوسر پرک؛
– ۲ قاشق غذاخوری عسل؛
– ۲ قاشق غذاخوری دانه چیا؛
– ۱ عدد موز متوسط پورهشده؛
– ۲ پیمانه توتفرنگی خردشده؛
– ۱ قاشق چایخوری اسانس وانیل؛
– ۴ پیمانه شیر (یا جایگزینهای آن مانند شیر سویا یا شیر بادام).
تمامی محتویات را در تابهای متوسط بریزید و روی حرارت متوسط رو به بالا به جوش بیاورید. گاهی آن را هم بزنید؛
وقتی ترکیبتان به جوش آمد، شعله را کم کنید و حدود ۱۰ دقیقه دیگر آنها را بپزید تا غلیظتر شود. در کلِ زمان پختن به همزدن ادامه دهید؛
در انتها روی آن دانه چیا، میوههای بری (مانند تمشک) و خامه بریزید و سرو کنید.
این غذا در کنار استفاده از جو دو سر در صبحانه یا شام، مقدار قابلتوجهی شیر دارد که از لبنیات مفید برای بدن است.
زمان موردنیاز برای تهیه: ۱۰ دقیقه؛
مقادیر دستورالعمل مناسب برای: ۲ نفر.
بخش خشک دستورالعمل:
– نمک به مقدار لازم؛
– ۱ پیمانه جو دوسر پرک؛
– ۱ قاشق غذاخوری دانه چیا؛
– ۱ پیمانه توتفرنگی خردشده.
بخش مرطوب دستورالعمل:
– سهچهارم پیمانه شیر؛
– ۱ قاشق غذاخوری عسل؛
– نصف پیمانه ماست یونانی؛
– ۱ قاشق چایخوری اسانس وانیل.
توتفرنگی، شیر و ماست یونانی را در غذاساز بریزید و با دور تند مخلوط کنید تا به حالت پوره دربیاید؛
آن را به کاسهای بزرگ منتقل کنید و مابقی مواد اولیه را به آن بیفزایید. ترکیبتان را بهخوبی مخلوط کنید؛
درِ ظرف را بگذارید و ۲ ساعت یا تمام شب در یخچال بگذاریدش؛
روی غذایتان کراکر یا مربای توتفرنگی بریزید و سرو کنید.
زمان موردنیاز برای تهیه: ۲ ساعت و ۱۰ دقیقه؛
مقادیر دستورالعمل مناسب برای: ۱ نفر.
– ۱ قاشق چایخوری عسل؛
– نصف پیمانه جو دوسر پرک؛
– ۱ قاشق چایخوری آب لیموترش؛
– برگهای ۲ تا ۳ شاخه آویشن تازه؛
– یکچهارم قاشق چایخوری اسانس وانیل؛
– ۱ قاشق چایخوری پوست لیموترش رندهشده؛
– یکسوم پیمانه شیر (یا جایگزینهای آن مانند شیر سویا یا شیر بادام).
در کاسهای دردار، جو دوسر، پوست لیموترش رندهشده، آب لیموترش، اسانس وانیل، ماست و شیر را ترکیب کنید. برگهای آویشن را از ساقه جدا کنید و آن را همراه عسل با ترکیب جو دوسر مخلوط کنید؛
درِ کاسه را ببندید و بگذارید حداقل ۲ ساعت یا تمام شب در یخچال بماند؛
صبح ترکیب جو دوسر را به ظرف دلخواهتان منتقل کنید و کمی عسل روی آن بریزید و سرو کنید.
ازجمله غذاها با جو دوسر میتوان به جو دوسر با هویج و کشمش اشاره کرد.
زمان موردنیاز برای تهیه: ۱۰ دقیقه؛
مقادیر دستورالعمل مناسب برای: ۲ نفر.
بخش خشک دستورالعمل:
– ۱ پیمانه جو دوسر پرک؛
– ۱ قاشق غذاخوری دانه چیا؛
– ۳ قاشق غذاخوری کشمش؛
– ۱ قاشق چایخوری پودر دارچین؛
– ۱ فنجان هویج (که ریز رنده شده باشد).
بخش مرطوب دستورالعمل:
– ۳ قاشق غذاخوری عسل؛
– ۱ قاشق چایخوری اسانس وانیل؛
– یک و یکچهارم پیمانه شیر یا جایگزینهای آن.
بخش خشک دستورالعمل را در کاسهای بزرگ و دردار مخلوط کنید؛
محتویات مرطوب را به آن بیفزایید و باهم ترکیب کنید؛
درِ کاسه را بگذارید و حداقل ۲ ساعت یا تمام شب در یخچال بگذاریدش؛
روی ترکیب جو دوسرتان، مقداری ماست یونانی و گردو بریزید و سرو کنید.
زمان موردنیاز برای تهیه: ۱۵ دقیقه؛
مقادیر دستورالعمل مناسب برای: ۲ نفر.
– نمک به مقدار لازم؛
– ۱ پیمانه جو دوسر پرک؛
– ۱ قاشق غذاخوری عسل؛
– ۱ عدد موز بزرگ پورهشده؛
– ۱ قاشق چایخوری پودر دارچین؛
– ۱ قاشق چایخوری اسانس وانیل؛
– ۲ قاشق غذاخوری کره بادامزمینی؛
– ۲ قاشق غذاخوری پودر کاکائوی بدون شکر؛
– ۱ قاشق غذاخوری چیپس شکلات (اختیاری)؛
– ۲ پیمانه شیر (یا جایگزینهای آن مانند شیر سویا یا شیر بادام).
همه محتویات بهجز ۱ قاشق غذاخوری کره بادامزمینی را روی تابه بریزید و روی شعله متوسط یا بالا قرار دهید؛
پس از بهجوشآمدن، حرارت را کم کنید و ۱۰ دقیقه دیگر با شعله کم بپزید تا غلیظ شود. باید آن را گاهی هم بزنید؛
جو دوسر را در ۲ کاسه بریزید. سپس روی هرکدام نصف قاشق غذاخوری کره بادامزمینی آبشده بریزید. در نهایت روی آن چیپس شکلات بریزید و سرو کنید.
در صورت تهیه کره بادامزمینی در خانه، اطمینانتان از سلامتی این خوراک دوچندان میشود.
زمان موردنیاز برای تهیه: ۱۰ دقیقه؛
مقادیر دستورالعمل مناسب برای: ۲ نفر.
بخش خشک دستورالعمل:
– نمک به مقدار لازم؛
– ۱ پیمانه جو دوسر پرک؛
– ۱ قاشق غذاخوری دانه چیا.
بخش مرطوب دستورالعمل:
– سهچهارم پیمانه شیر؛
– ۲ قاشق غذاخوری عسل؛
– نصف پیمانه قهوه دمی سرد؛
– ۱ قاشق چایخوری اسانس وانیل.
سس خرما:
– آب؛
– ۴ عدد خرما؛
– نمک به مقدار لازم.
ابتدا محتویات خشک را در کاسهای دردار مخلوط کنید؛
بخش مرطوب را بیفزایید و دوباره مخلوط کنید؛
درِ آنها را ببندید و حداقل ۲ ساعت یا تمام شب در یخچال بگذارید.
برای تهیه سس خرما ۴ عدد خرما و نمک را در غذاساز بریزید و با دور تند مخلوط کنید تا حالت پوره پیدا کند. در صورت نیاز، نصف قاشق چایخوری آب به آن بیفزایید.
زمان موردنیاز برای تهیه: ۵ دقیقه؛
مقادیر دستورالعمل مناسب برای: ۴ نفر.
– ۲ پیمانه جو دوسر پرک؛
– نصف پیمانه ماست یونانی؛
– ۲ قاشق چایخوری دانه چیا؛
– یکچهارم پیمانه کره بادامزمینی؛
– یکچهارم قاشق چایخوری نمک؛
– ۱ قاشق چایخوری اسانس وانیل؛
– ۱٫۵ پیمانه توتفرنگی تازه یا منجمد؛
– ۱ تا ۲ قاشق غذاخوری شیرینکننده دلخواهتان؛
– ۲ پیمانه شیر (یا جایگزینهای آن مانند شیر سویا یا شیر بادام).
توتفرنگی و ۲ قاشق چایخوری دانه چیا را در کاسهای مقاوم به مایکروویو بریزید. آنها را ۱ دقیقه در مایکروویو قرار دهید. سپس آن را با چنگال پوره کنید و کنار بگذارید؛
مابقی ترکیبات را در کاسهای بزرگ بهخوبی مخلوط کنید؛
سس توتفرنگی و مخلوط جو دوسر را بهصورت لایهلایه در ۴ لیوان تقسیم کنید. درِ آنها را ببندید و بگذارید حداقل ۲ ساعت یا تمام شب در یخچال بماند؛
صبح درِ ظرف را بردارید، روی آن مغز خردشده، کره بادامزمینی و برشهای توتفرنگی بریزید و سرو کنید.
علاوه بر فوایدی که استفاده از جو دو سر در صبحانه دارد، خواص ژله را هم باید به این خوراک اضافه کنید.
ازجمله غذاها با جو دوسر میتوان به جو دوسر با هلو در آرامپز اشاره کرد.
زمان موردنیاز برای تهیه: ۴ ساعت و ۱۵ دقیقه؛
مقادیر دستورالعمل مناسب برای: ۴ نفر.
– ۱ قاشق غذاخوری کره؛
– ۱ پیمانه جو دوسر پرک؛
– ۲ قاشق غذاخوری عسل؛
– نصف پیمانه گردو خردشده؛
– ۱ قاشق غذاخوری شکر قهوهای؛
– یکچهارم قاشق چایخوری نمک؛
– ۱ پیمانه کمپوت گلابی برشخورده؛
– نصف قاشق چایخوری پودر دارچین؛
– ۲ پیمانه شیر (یا جایگزینهای آن مانند شیر سویا یا شیر بادام).
در کاسهای متوسط محتویات را مخلوط کنید؛
آرامپز را با کمی روغن چرب کنید. ترکیبتان را در زودپز بریزید و درِ آن را بگذارید. محتویات ظرف باید ۲ ساعت با حرارت بالا یا ۸ ساعت با حرارت کم بپزند تا کاملا نرم شوند؛
در پایان، روی آن شیر بریزید و سرو کنید.
زمان موردنیاز برای تهیه: ۲ ساعت و ۱۰ دقیقه؛
مقادیر دستورالعمل مناسب برای: ۳ نفر.
– ۲ قاشق غذاخوری آب؛
– ۱ عدد موز رسیده کوچک؛
– نصف پیمانه جو دوسر پرک؛
– ۳ قاشق چایخوری دانه چیا؛
– ۲ قاشق غذاخوری پودر کاکائو؛
– ۲ قاشق غذاخوری شیرینکننده دلخواهتان (اختیاری)؛
– ۱٫۵ پیمانه شیر نارگیل پرچرب (در صورت دردسترسنبودن از سایر شیرها استفاده کنید).
در کاسهای دردار موز را پوره کنید و همراه با پودر کاکائو و شیرینکنندهتان بهخوبی مخلوط کنید؛
جو دوسر، دانه چیا و سپس شیر را بیفزایید و هم بزنید؛
درِ کاسه را بگذارید و آنها را ۲ ساعت یا تمام شب در یخچال بگذارید؛
برای سروکردن گرم، ترکیب جو دوسر را در تابه بریزید و روی شعله کم یا متوسط ۵ دقیقه گرم کنید؛
در نهایت، اگر پودینگتان خیلی غلیظ بود، کمی شیر به آن بیفزایید و سرو کنید.
زمان موردنیاز برای تهیه: ۶۵ دقیقه؛
مقادیر دستورالعمل مناسب برای: ۳ نفر.
– ۲ پیمانه جو دوسر پرک؛
– ۱ قاشق غذاخوری عسل؛
– نصف پیمانه ماست یونانی؛
– ۱ تا ۲ قاشق غذاخوری پودر کاکائو؛
– افزودنیهای دلخواهتان مانند انواع میوه یا شکلات؛
– ۱ عدد موز (بسته به سلیقهتان پورهشده یا برشخورده)؛
– ۱٫۵ پیمانه شیر (یا جایگزینهای آن مانند شیر سویا یا شیر بادام).
کل ترکیبات را در کاسهای دردار مخلوط کنید و تمام شب یا حداقل ۲ ساعت در یخچال بگذارید؛
زمان سرو آن را از یخچال خارج کنید و افزودنی دلخواهتان را بیفزایید؛
میتوانید آن را سرد میل کنید یا ۳۰ تا ۶۰ ثانیه در مایکروویو قرار دهید و گرم سرو کنید.
ازجمله غذاها با جو دوسر میتوان به جو دوسر با انجیر و عسل اشاره کرد.
زمان موردنیاز برای تهیه: ۶۰ دقیقه؛
مقادیر دستورالعمل مناسب برای: ۱ نفر.
– ۱ عدد انجیر تازۀ برشخورده؛
– نصف قاشق غذاخوری عسل؛
– نصف قاشق غذاخوری دانه چیا؛
– یکچهارم پیمانه جو دوسر پرک؛
– ۱ قاشق غذاخوری گردو خردشده؛
– نصف پیمانه شیر (یا جایگزینهای آن مانند شیر سویا یا شیر بادام).
جو دوسر، شیر و دانه چیا را در ظرفی دردار بریزید و مخلوط کنید؛
درِ آن را بگذارید و ۲ ساعت یا تمام شب در یخچال بگذارید؛
آنها را در کاسهای بریزید و روی آن برشهای انجیر، عسل و مغز خردشده بریزید و سرو کنید.
انتهای پیام/