پزشکنا: معاون دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه گفت: ایران از توسعه فعالیتهای گروه پنج به عرصه اقتصاد سلامت حمایت میکند.
مهدی صفری در بیست و ششمین نشست کارشناسان ارشد گروه پنج، اظهار داشت: حفظ و ارتقای شاخص های منطقه ای سلامت فقط محدود به تلاشهای داخلی هر کشور نیست و نیاز به همکاری های مشترک با کشورهای هم مرز و همسایه نیز وجود دارد.
وی افزود: در اروپا علاوه بر همکاری های اقتصادی، کشورها در یکسان سازی قوانین جاری و شاخص های سلامت نیز از توان یکدیگر بهره گرفته و وضع قوانین بهداشتی مشترک در روابط کشورهای اروپایی جزء جدایی ناپذیر روابط موجود در اتحادیه اروپاست.
معاون دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه بیان داشت: در بروز همه گیری و اثرگذاری بیماری کووید۱۹ در یک کشور نه تنها سلامت کشورهای همسایه بلکه سلامت و اقتصاد کل کشورهای جهان تحت تاثیر قرار گرفت.
صفری افزود: همکاری های گروه پنج می تواند الگوی مناسبی برای همکاری های بین مرزی میان کشورهای منطقه و جهان باشد، چرا که دین و فرهنگ مشترک این کشورها می تواند به نوعی نمایش دهنده اعتقادات، آداب و رسوم مردم این منطقه از جهان باشد.
وی ادامه داد: بنابراین مشارکت و تلاش در بهبود شاخص های سلامتی و به تبع آن افزایش تندرستی و همکاری های اقتصادی و پولی نیز می تواند نه تنها در حوزه سلامت، بلکه در دیگر فعالیت های اقتصادی نیز جلوه گر شود.
معاون دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه گفت: لازم است نظام سلامت کشورهای گروه پنج از طریق شرکت های تولیدکننده دارو و تجهیزات پزشکی، صنعت تولید واکسن، راه اندازی بیمارستان های تخصصی و فوق تخصصی و بخش های ویژه، توسعه مراقبت های بهداشتی اولیه، صنعت و دانش انتقال خون، ارائه خدمات پیش بیمارستانی در زمان بحران، صنعت نظام بیمه سلامت، توسعه همکاری های علمی و پژوهشی و بین المللی سازی نظام آموزش پزشکی و پیراپزشکی فعالیت های مشترکی را در قالب حضور در کمیسیون های مشترک اقتصادی کشورهای گروه پنج، نه تنها در حوزه سلامت بلکه به تدریج در دیگر حوزه های اقتصادی نیز ایجاد کنند و این مساله قویاً مورد حمایت جمهوری اسلامی ایران و در دستور کار ماست.
صفری اظهار داشت: با توجه به محدودیت های منابع در کشورها و افزایش تورم، توجه به قدرت منطقه ای کشورها و بهره گیری از تعامل و معاضدت یکدیگر، راهی شایسته برای فائق آمدن بر مشکلات منطقه ای است. برای همین پیمان های منطقه ای در شمال و جنوب جهان تشکیل شده است.
معاون دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه یادآور شد: ایجاد گروه پنج با دیدگاه سلامت محور با هدف حل مشکلات و همکاری کشورها با استفاده از تجربیات سازمان جهانی بهداشت برای ایجاد راه حل های مشترک، تصمیمی بسیار هوشمندانه با هدف گذاری دقیق اعضای گروه بوده است.
وی افزود: بدیهی است به منظور استمرار فعالیتها و حرکت در چارچوب اهداف و استراتژی های مشخص گروه پنج لازم است این گروه دارای ساختار و تشکیلاتی مصوب در نزد حاکمیتهای همه کشورها باشد و همه تعهد و التزام و حمایت و پشتیبانی های مادی و معنوی نسبت به گروه پنج داشته باشند.
وی ادامه داد: جمهوری اسلامی ایران با توجه به رسالت خود در ارزش نهادن به کرامت همه انسان ها به طور جدی حامی این گروه است. کما اینکه در تاریخچه اقدامات و فعالیت های این گروه شاهد این ماجرا هستیم. ولی نیازمند اقدامات جدی تری از سوی کشورها و سازمان جهانی بهداشت هستیم، تا شاهد اقدامات عملی گروه پنج در سطح منطقه و جهان باشیم.
معاون دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه گفت: باید در فعالیت های گروه پنج علاوه بر امور سلامت به امور اقتصادی در قالب گروه پنج توجه داشته باشید. چرا که رفاه اقتصادی می تواند زمینه ساز پیشرفت جوامع و کشورها باشد.
صفری بیان کرد: پیشنهاد من به دبیرخانه گروه پنج این است که بخشی را در این دبیرخانه در قالب فعالیت های اقتصادی گروه پنج ایجاد کند و کشورها با حمایت و طراحی ساز و کار لازم از آن حمایت کنند. ایران برای انجام اقدامات مشترک در این زمینه اعلام آمادگی می کند. امید که شاهد بهبود شاخص های سلامتی و اقتصادی در اعضای گروه پنج باشیم.
وی در پایان از نظام سلامت به ویژه دکتر عین اللهی وزیر بهداشت و دکتر نیکنام رییس دبیرخانه گروه پنج از به وجود آوردن فرصت اجلاس کارشناسان ارشد گروه پنج سپاسگزاری کرد