پزشکنا: معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت گفت: حمایت از طرحهای تولید نیمه صنعتی دارو، تجهیزات پزشکی و همچنین ظرفیتسازی برای پروژههایی با سطوح فناوری بالا از جمله اهداف و برنامه های بلند مدت موسسه نیماد است.
دکتر یونس پناهی با بیان اینکه دستاوردهای پژوهشی موسسه نیماد در بازه زمانی مرداد 1400 تا 1402 در دو قالب مقاله و فناوری تهیه شده است، تصریح کرد: از بین یک هزار و 506 طرح دریافتی، 354 طرح خاتمه یافته و از این تعداد 241 مقاله در پایگاه های بینالمللی شامل ISI، اسکوپوس و مدلاین به چاپ رسیدهاند که 77 مورد در مجلات Q1 و 87 مورد در مجلات Q2 و 67 مورد در مجلات Q3 و 10 مورد در سایر پایگاه ها نمایه شدهاند.
رئیس موسسه ملی توسعه تحقیقات علوم پزشکی (نیماد) عنوان کرد: 20 محصول فناورانه از این طرحها به دست آمده که شامل چهار مورد دستورالعمل بالینی، یک مورد ثبت اختراع و 10 مورد دانش فنی است.
دکتر پناهی به دیگر دستاوردهای فناورانه موسسه نیماد اشاره و تصریح کرد: «طراحی یک مدل مفهومی یا ابزار سیاستگذاری سلامت» و چهار مورد «طراحی و تولید نرم افزار» نیز از دستاوردهای فناورانه نیماد است.
معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت، اهداف و برنامههای بلند مدت موسسه نیماد را برشمرد و عنوان کرد: حمایت از طرحهای تولید نیمه صنعتی دارو، تجهیزات پزشکی و همچنین ظرفیت سازی برای پروژه هایی با سطوح فناوری بالا به عنوان مثال «هوش مصنوعی» در زمره اهداف بلند مدت موسسه نیماد است.
دکتر پناهی حمایت از محققان جوان و نخبگان را امری ضروری دانست و تاکید کرد: طرحهای دانشجویی در قالب «گرنت دانشجویی» در نیماد برای اولین بار در دولت مردمی، طراحی و اجرا شده است. همچنین از حمایتهای متنوع از پژوهشگران در قالب «گرنت پژوهشگر فرهیخته»، «گرنت بین الملل»، «گرنت محقق جوان»، « گرنت با اعتبار محدود» و « گرنت RFP» در نیماد وجود دارد و «گرنت فرهیخته» نیز در راستای نگاهداشت نخبگان، بیشتر مورد توجه قرار گرفته است؛ بهطوریکه از بین 350 طرح خاتمه یافته، 289 طرح را به خود اختصاص داده است.