پزشکنا:خبرگزاری پزشکی-باز شدن مرزهای چین برای ورود و خروج گردشگران پس از چند سال، بیم و امیدهای فراوانی را در صنعت گردشگری برای دیگر کشورها ایجاد کرده است. با این حال، در روزهای گذشته اظهارنظرهای تندی نسبت به سفر بدون محدودیت گردشگران چینی صورت گرفته که اکنون وزیر گردشگری مالزی خواسته با احتیاط و ملاحظات بیشتری درباره گردشگران چینی سخن گفته شود.
به نقل سایت خبری مالزی اکنون، «تیونگ کینگ سینگ» ـ وزیر گردشگری، هنر و فرهنگ مالزی ـ خواستار احتیاط درباره اظهارنظرهای مربوط به ورود قریبالوقوع گردشگران از چین به این کشور شده است؛ زیرا منبع اصلی درآمد این کشور از محل گردشگری تامین میشود.
این اظهارنظر در حالی مطرح شده است که نگرانیهایی درباره رونق گردشگری و متعاقب آن تجدید اوجگیری همهگیری کووید-۱۹ وجود دارد؛ چرا که مردم چین در حال حاضر با افزایش چشمگیر موارد ابتلا به ویروس کرونا دست و پنجه نرم میکنند، هر چند دولت چین تصمیم گرفته آمارهای رسمی و روشنی از میزان ابتلا و فوتیهای کرونا منتشر نکند.
وزیر گردشگری مالزی در پست فیسبوکی به زبان چینی نوشته که گردشگران چینی نباید در مالزی احساس نارضایتی کنند و اضافه کرده است: من از این فرصت استفاده میکنم و از همه میخواهم که در گفتار و اعمال خود محتاط باشند، قبل از اینکه تصویر کامل را بدانید، اظهارنظرهای غیر دوستانه نکنید. دوستی بین مالزی و چین را خدشهدار نکنید یا این تصور را ایجاد نکنید که ما از گردشگران چینی استقبال نمیکنیم.
او افزود: هر گونه پرسش یا تردید در اینباره باید از طریق کانالهای مناسب و برای پیگیری یک راه حل بُرد-بُرد مطرح شود.
در اوایل ماه گذشته، چین به سیاست "کووید صفر" پایان داد که مستلزم قرنطینه برای مهار شیوع بیماری میشد. با این حال، پایان این سیاست با توقف تقریباً ناگهانی ارائه دادههای مربوط به موارد ابتلا و مرگومیر ناشی از کووید-۱۹ در چین بود؛ چینی که با شیوع بیماری ناشی از سویههای مرگبارتر و مسریتر زیرمجموعه از این ویروس، دستوپنجه نرم میکند.
فقدان ارائه اطلاعات شفاف و دقیق از سوی مقامات چینی در این باره موجب بروز نگرانیهایی در میان سایر کشورها شده است؛ چرا که بنابر باور برخی از کارشناسان شمار موارد ابتلای روزانه در چین به میلیونها نفر میرسد.
وزارت بهداشت مالزی اعلام کرده است تمام مسافران ورودی از چین و همچنین فاضلاب هواپیماهایی که در این مسیر پرواز دارند، را آزمایش خواهد کرد.
با این حال، برخی خواستار محدودیتهای موقتی برای مسافران چینی شدهاند تا مالزی بتواند بررسی کند کشورهای دیگری که پذیرای گردشگران چینی هستند، چگونه عمل میکنند. در همین حال، وزارت بهداشت این کشور نیز مردم را تشویق میکند تا با پیشبینی هجوم گردشگران چینی، دُز تقویتکننده واکسن کووید را دریافت کنند؛ اما هیچ جدول زمانی مشخصی درباره تجویز واکسنهای دو ظرفیتی جدید، که به طور قابل توجهی مؤثرتر از واکسنهای قبلی علیه سویههای امیکرون از جمله BA.۵ هستند، وجود ندارد.
پس از تقریباً سه سال تعطیلی، سرانجام مرزهای چین از تاریخ ۸ ژانویه با لغو محدودیتهای مرزیِ سختگیرانۀ کووید برای مسافران ورودی و خروجی، دوباره به روی گردشگری بینالمللی باز خواهد شد.
با این حال، برای مسافران خروجی از چین، بسیاری از کشورها مانند ژاپن، هند، فرانسه، اسپانیا، تایوان، ایالات متحده، بریتانیا و استرالیا، الزامات آزمایشی را در نظر گرفتهاند؛ زیرا موارد کووید در حال حاضر در این کشور به طور چشمگیری افزایش یافته است و قرنطینههای منطقهای در سراسر چین، قرنطینه برای افراد محلی که آلوده هستند و آزمایشهای اجباری در این کشور دیگر اجرا نمیشود.
در سال ۲۰۱۹، پیش از همهگیری، تعداد گردشگران خروجی از چین به ۱۵۵ میلیون نفر رسید. در سال ۲۰۲۰ این رقم به ۲۰ میلیون نفر کاهش یافت. هزینهکرد گردشگران چینی در سفرهای خارجی در سال ۲۰۱۹ بالغ بر ۲۵۵ میلیارد دلار آمریکا بوده است.
نقش چشمگیر گردشگران چینی در رونق گردشگری بینالمللی موجب شده بویژه کشورهایی که منبع اصلی آنها از محل گردشگری است در موضع دشواری قرار بگیرند؛ یا باید خطر اوجگیری مجدد همهگیری کرونا را به جان بخرند و یا قید پول توریستهای ولخرج چینیها را بزنند.
انتهای پیام/