پزشکنا: یکی از نوبرانههای خوشمزه فصل بهار، کنگر است که فواید بیشماری برای سلامتی دارد. از لاغری و تقویت گوارش گرفته تا پیشگیری از بیماریهای قلبی و محافظت از کبد، کنگر گنجینهای از ویتامینها، مواد معدنی و آنتیاکسیدانها است.
فصل بهار پر از نوبرانه است، از جمله نوبرانههای فصل بهار کنگر است که دارای خواص منحصر به فردی است که به دلیل دارا بودن فیبر، آنتیاکسیدان و مواد مغذی فراوان، نقشی مؤثر در ارتقای سلامت بدن ایفا میکند. وجود این ترکیبات مفید در کنگر، آن را به گزینهایایدهآل برای مصارف دارویی و خوراکی تبدیل کرده است.
دکتر رضا غفارزادگان؛ رئیس پژوهشکده گیاهان دارویی جهاددانشگاهی مهمترین ارزش غذایی کنگر را مربوط به کالری کم آن دانست.
غفارزادگان گفت: از آنجایی که کنگر محتوی کربوهیدرات پیچیده غیرقابل هضم به نان اینولین است، خاصیت مسهلی دارد. از طرفی اینولین موجود در کنگر باعث افزایش باکتریهای مفید و کاهش باکتریهای مضر در مدفوع میشود. مقدار زیاد فیبر غذایی و وجود کربوهیدرات پیچیدهای به نام اینولین سبب شده که این سبزی بهاری به حفظ سلامت دستگاه گوارش به خصوص رودهها کمک کند. در حقیقت باعث حفظ سلامتی روده شده و احتمالاً میتواند خطر سرطان روده باریک را کاهش دهد. همچنین آنتیاکسیدان موجود در کنگر، پوست را در برابر سرطان محافظت میکند.
وی عنوان کرد: میزان کم سدیم و بالا بودن پتاسیم موجود در کنگر، به علاوه وجود ماده مؤثر سینارین که نقش آن در کاهش کلسترول و تریگلیسیرید خون به اثبات رسیده در مجموع این سبزی بهاری را به ماده غذایی مناسبی برای پبشگیری یا کنترل بیماریهای قلبی عروقی تبدیل میکند.