به گزارش پزشکنا، بهرام عیناللهی در آیین گرامیداشت هفته سلامت در دانشگاه علوم پزشکی ایران با بیان اینکه "در تاریخ کشورمان فراز و نشیبهای زیادی داشتهایم اما حوزه سلامت در تاریخ بعد از انقلاب شکوفا شده است."، گفت: امروزه توانستهایم از نظر دانش حوزه سلامت در قله قرار بگیریم، در زمان شاهنشاهی به غربیها وابستگی زیادی داشتیم و کوچکترین خدمات درمانی را باید خارج از کشور انجام میدادیم و پزشکان از کشورهای مجاور وارد کشور میشدند و خدمات بیکیفیت ارائه میدادند؛ اما رشد علمی ما بعد از انقلاب صورت گرفت و همه خدمات پزشکی به مردم ارائه میشود و کشورهای مجاور نیز برای درمان خود به ایران مراجعه میکنند و در سلولهای بنیادی جزو 5 کشور نخست دنیا هستیم.
وی افزود: شرایط تهاجم ویروس کرونا برای همه یکسان بود و برای همین معیار خوبی برای سنجش قدرت کشورها بود؛ بزرگترین قدرت کشورها نیروی انسانی است و در کرونا علیرغم اینکه در تحریم شدیدی قرار داشتیم اما کادر سلامت، بسیار با قدرت عمل کردند و تا امروز حدود 300 شهید مدافع سلامت تقدیم کردیم و هیچ بیماری پشت درهای بیمارستانها نماند در حالی که در برخی کشورهای اروپایی کادر درمان حاضر نبودند بر بالین بیمار حاضر شوند.
وی ادامه داد: بعد از استقرار دولت مردمی، مبارزه با کرونا بهعنوان اولویت دولت قرار و واکسیناسیون شتاب گرفت و ما فکر میکردیم باران واکسن بیاید اما سیل واکسن آمد و روزانه یکمیلیون و 600 هزار تزریق انجام میدادیم و در واکسیناسیون نسبت به جمعیت رکورد جهانی زدیم.
نوع واکسن تزریقشده عامل موفقیت ایران در کنترل کرونا
وزیر بهداشت با اعلام اینکه 149 میلیون دوز واکسن در کشور تزریق شده است، درباره علل موفقیت ایران در کنترل کرونا اضافه کرد: واکسیناسیون گسترده در حجم بالا و مدت کوتاه و نوع واکسنهای تزریقشده که عمدتاً از ویروس کشتهشده و پروتئین نوترکیب استفاده کردیم و در آمریکا از واکسن مبتنی بر "ام.ار.ان.ای." استفاده شد اما تجربه ثابت کرد که کشورهایی که از واکسنهای "ویروس کشتهشده" و "پروتئینی" استفاده کردند موفقتر بودند.
رشد جمعیت بسیار کم شده است
وی با اذعان به اینکه "ضعفهایی در حوزه توانبخشی داریم"، خاطرنشان کرد: باید به سالمندانی که نیاز به خدمات توانبخشی دارند این خدمات بهخوبی ارائه شود.
متأسفانه رشد جمعیت بسیار کم شده است و جوانی جمعیت به مخاطره افتاده است. ما قرارگاه جوانی جمعیت را در وزارت بهداشت تشکیل دادیم و جلسات مرتب داریم و همانطور که وزارت بهداشت از عوامل کاهش جمعیت در گذشته بوده است باید امروز به افزایش جمعیت کمک کند.
تصویب 6000میلیارد تومان بودجه برای اجرای بیمه همگانی
وی با ابراز اینکه گسترش بیمهها از برنامههای اصلی وزارت بهداشت است، یادآور شد: امسال 6هزار میلیارد تومان بودجه برای بیمه همگانی تصویب شد؛ از روز گذشته سه دهک پایین درآمدی شامل بیش از 5 میلیون و 400 هزار نفر تحت پوشش بیمه قرار گرفتهاند، ما 400 هزار نفر از حاشیهنشینان شهرها را در سال گذشته بیمه کردیم و 43 سال پس از پیروزی انقلاب توانستیم بیمه همگانی را کاملاً اجرایی کنیم.
وزیر بهداشت تصریح کرد: از سه دهک پایین 5 درصد فرانشیز در بخش بستری و در بخش سرپایی 15 درصد فرانشیز گرفته میشود و برای سایر افراد نیز خوداظهاری و آزمون وسع انجام میشود. نباید کسی بهدلیل مسائل مالی از درمان بیماری خود بازبماند.
وزیر بهداشت با بیان اینکه 500 هزار تا یکمیلیون نفر نیز از طریق ارزیابی وسع بیمه میشوند، گفت: خدمات درمانی مددجویان کمیته امداد و بهزیستی رایگان شده است و میزان پرداختی در بخش سرپایی 15 درصد است.
عیناللهی راجع به توزیع نیرو در مناطق محروم بیان داشت: در سال جاری سهمیه خاصی برای بومیهای مناطق محروم داده شده و اختیار به دانشگاههای علوم پزشکی داده شده است که با برگزاری آزمون، پزشکان را بومیگزینی کنند؛ در سال گذشته و پیش از استقرار دولت سیزدهم یکچهارم ظرفیتهای دستیاری پزشکی خالی ماند که امسال تلاش میکنیم پر شود.
وی با اعلام اینکه پنج شهرک علمی فناوری دانشبنیان در حال تأسیس است، گفت: تعرفه پرستاری نیز بعد از 14 سال اجرایی شد و پرستاری در منزل بهصورت آزمایشی در برخی استانها در حال اجراست. متأسفانه شرکتهای خدماتی، خدمات پرستاری در منزل را بهصورت علمی انجام نمیدهند و این وضعیت ساماندهی خواهد شد.
وزیر بهداشت با اظهار اینکه "در سال گذشته منابع مالی پایدار برای ما تأمین نشده است"، یادآور شد: بنا داریم امسال 3000 مرکز بهداشتی را بنا کنیم و امسال مجلس تصویب کرد که یک درصد ارزش افزوده را بهصورت ماهانه به ما بدهند که برنامه داریم شبکه بهداشتی را از محل این منابع تکمیل و تقویت کنیم، همچنین وام 90 میلیون دلاری از بانک جهانی گرفتهایم.
انتهای پیام/