آفتاب گرفتن به شیوه درست برای کاهش خطرات احتمالی


نویسنده : admin

تاریخ: 1401/10/08 زمان: 13:46:36

پزشکنا:خبرگزاری پزشکی-روزهای گرم تابستان نزدیک هستند و خیلی از ما مشغول برنامه‌ریزی برای برنزه‌کردن پوستمان با آفتاب تابستانی هستیم، ولی آفتاب گرفتن اصول و قواعدی دارد که توجه‌کردن به آنها مهم است. در ادامه، این اصول را توضیح می‌دهیم. تا انتهای مقاله همراهمان باشید.

 


آفتاب گرفتن یعنی چه؟

حمام آفتاب یعنی نشستن یا درازکشیدن زیر نور آفتاب که ممکن است منجر به برنزه‌شدن پوست هم بشود. نور آفتاب باعث افزایش سطح سروتونین در بدن و در نتیجه کاهش اضطراب می‌شود. همچنین قرارگرفتن در معرض نور آفتاب باعث تولید ویتامین D می‌شود که برای سلامت ما مفید است، اما باید خطرات نور خورشید را هم در نظر بگیریم.

 


خطرات احتمالی آفتاب گرفتن

قرارگرفتن در معرض نور خورشید خطراتی هم دارد، به‌خصوص اگر استفاده از کرم ضدآفتاب را فراموش کنید. این خطرات عبارت‌اند از:

  •     پیری زودرس پوست؛
  •     سرطان پوست؛
  •     کم‌آبی بدن؛
  •     آفتاب‌سوختگی؛
  •     آسیب به چشم.

 


چطور آفتاب بگیریم؟


۱. از ضدآفتاب مناسب استفاده کنید

وقتی می‌خواهید کرم ضدآفتاب بخرید، فقط به میزان SPF آن توجه نکنید و روی محصول دنبال کلمه «طیف گسترده» باشید؛ این اصطلاح یعنی ضدآفتاب مناسب از شما هم در مقابل اشعه‌های UVA (پیرکننده پوست) و UVB (سوزاننده پوست) محافظت کند. اگر پوست روشن دارید، می‌توانید سراغ ضدآفتاب با SPF30 و SPF50 بروید و در صورتی که پوست شما خیلی تیره است، SPF15 هم برایتان مناسب است.


۲. زمان مناسب را برای آفتاب گرفتن انتخاب کنید

آفتاب از ظهر تا ساعت ۳ بعدازظهر بیشترین قدرت را دارد و در نتیجه پوست را هم زودتر برنزه می‌کند، اما خطرش هم بیشتر است و اشعه‌ها بیشترین آسیب را به پوست می‌زنند، در نتیجه احتمال بیماری‌های پوستی مانند سرطان پوست افزایش می‌یابد. اگر پوست روشنی دارید، بهتر است صبح یا بعد از ساعت ۳ بعدازظهر حمام آفتاب بگیرید.


۳. هرازگاهی به سایه بروید

اگر هنگام آفتاب گرفتن وقفه ایجاد کنید و مدتی در سایه باشید، هم به پوست خود استراحت داده‌اید و هم به‌گفته دکتر فرانک شوآنکه، برنزه‌شدن پوست طبیعی‌تر انجام خواهد شد و ماندگاری بیشتری خواهد داشت. پس به‌دنبال برنزه شدن سریع با آفتاب نباشید.


۴. از پوشش مناسب غافل نشوید

فراموش نکنید که موقع آفتاب گرفتن از کلاه و عینک آفتابی استفاده کنید و قسمت‌هایی از پوست‌تان را که دچار سوختگی شده است با لباس مناسب بپوشانید.


۵. به‌جای کرم برای آفتاب گرفتن از مکمل‌ها استفاده کنید

به‌طور کلی محصولاتی که روند برنزه‌شدن پوست را سرعت می‌بخشند گزینه خوبی برای آفتاب گرفتن سالم و طبیعی نیستند و بهتر است از مکمل‌های حاوی آنتی‌اکسیدان استفاده کنید. این مکمل‌ها به سلول‌های پوست کمک می‌کنند بهتر با اشعه‌های مضر آفتاب مقابله کنند.
توجه داشته باشید که کرم‌ها و انواع روغن آفتاب گرفتن با کرم ضدآفتاب فرق دارند و در هرصورت باید از کرم ضدآفتاب استفاده کنید، حتی اگر مکمل مصرف کرده باشید.


۶. تغذیه مناسب داشته باشید

بعضی از خوراکی‌ها بیشتر برای محافظت از پوست مفیدند، مثلا آنتی‌اکسیدان موجود در گوجه‌فرنگی و سبزیجات برگ‌قرمز پوست را تا ۳۳درصد در برابر اشعه مضر آفتاب محافظت می‌کند. همچنین شکلات تلخ که سرشار از فلانوئیدهاست برای جلوگیری از آفتاب‌سوختگی مفید است و گفته می‌شود کافئین تا حدی از ابتلا به سرطان پوست جلوگیری می‌کند.

 


سؤالات رایج درباره آفتاب گرفتن


۱. بهترین زمان برای آفتاب گرفتن چه زمانی است؟

آفتاب از ظهر تا ساعت ۳ بعدازظهر بیشترین قدرت را دارد و در نتیجه پوست را هم زودتر برنزه می‌کند، اما خطرش هم بیشتر است و اشعه‌ها بیشترین آسیب را به پوست می‌زنند، در نتیجه احتمال بیماری‌های پوستی مانند سرطان پوست افزایش می‌یابد. اگر پوست روشنی دارید، بهتر است صبح یا بعد از ساعت ۳ بعدازظهر حمام آفتاب بگیرید.


۲. فواید آفتاب گرفتن چیست؟

  •     کاهش افسردگی و استرس؛
  •     بهبود خواب شبانه؛
  •     تقویت استخوان‌ها؛
  •     تقویت سیستم ایمنی؛
  •     کاهش خطر زایمان زودرس.

 

۳. بعد از آفتاب گرفتن چه نکاتی را باید رعایت کرد؟

اگر بعد از حمام آفتاب حس می‌کنید پوست‌تان خشک شده است، از انواع محصولات آبرسان و مرطوب‌کننده پوست استفاده کنید. همچنین سعی کنید مایعات بیشتری بنوشید.


۴. کرم ضدآفتاب را چه زمانی تجدید کنیم؟

هر ۲ ساعت ۱ بار دوباره از کرم ضدآفتاب‌ استفاده کنید.


۵. آیا دستگاه‌های برنزه‌کننده جایگزین مناسبی برای آفتاب گرفتن هستند؟

خیر. این دستگاه‌ها مصنوعی پوست را برنزه می‌کنند و در صورتی که زیاد از آنها استفاده کنید، ممکن است دچار سرطان پوست شوید.

انتهای پیام/


جهت ارسال دیدگاه ابتدا باید با مشخصات کاربری خود وارد سایت شوید.