پزشکنا: معاون پرستاری وزارت بهداشت، گفت: 17 نفر از پرستاران و پزشکان کشور که در دوره فلوشیپ مراقبت تسکینی سازمان بهداشت جهانی پذیرفته شده بودند، مفتخر به دریافت گواهی پایان دوره شدند.
دکترعباس عبادی با بیان اینکه مروری بر وضعیت مراقبت تسکینی در ایران نشان می دهد که شرایط موجود از نظر بسیاری از شاخص های توسعه یافتگی مراقبت تسکینی، نیازمند اقدام جدی است، افزود: نیازسنجی های انجام شده و تحلیل وضعیت موجود ارائه مراقبت تسکینی در کشور نشان می دهد که در حال حاضر اصلی ترین چالش ارائه این نوع مراقبت، عدم آشنایی ارائه دهندگان خدمت به ویژه پرستاران و پزشکان با اصول و مبانی مراقبت تسکینی و روش ارائه این مراقبت ها در سطوح مقدماتی و پیشرفته است.
وی ادامه داد: از آنجا که تعداد متخصصین در این حوزه مراقبتی در کشور انگشت شمار بوده است، برگزاری دوره های آموزشی آموزش دهندگان (TOT) ضروری به نظر می رسد.
معاون پرستاری وزارت بهداشت افزود: از چندی پیش، سازمان بهداشت جهانی با همکاری "انستیتو کرالا" به عنوان مرکز همکار سازمان بهداشت جهانی در زمینه مشارکت های اجتماعی در مراقبت تسکینی و مراقبت طولانی مدت (هند) و بیمارستان سنت کریستوفر لندن، به برگزاری دوره های فلوشیپ شش ماهه مراقبت تسکینی به صورت برخط مبادرت ورزیده اند که قبلا، 7 نفر از پرستاران کشور، به واسطه رایزنی های این معاونت، از این دوره فارغ التحصیل شده اند.
دکتر عبادی ادامه داد: در روزهای اخیر، 17 نفر دیگر از پرستاران و پزشکان کشور نیز که در حال تحصیل در این دوره بودند، به جمع فارغ التحصیلان پیوستند که امید می رود با وجود این تعداد قابل توجه از همکاران، دوره های آموزشی با جدیت تداوم یافته و تعداد مراکز ارائه دهنده خدمات مراقبت تسکینی افزایش یابد.
وی با اشاره به ضرورت وجود کوریکولوم های استاندارد جهت آموزش پرستاران اضافه کرد: این معاونت، اقدام به طراحی دوره های آموزشی مراقبت تسکینی برای تیم مراقبت، براساس سطوح مختلف کرده است که در قالب دوره های کوتاه مدت مهارتی و برگزاری کارگاه ها در سراسر کشور ارائه می شود.
معاون پرستاری وزارت بهداشت در پایان، ضمن تبریک به چهار نفر از همکاران دفتر ارتقای سلامت و خدمات پرستاری این معاونت که در بین فارغ التحصیلان این دوره بودند، ضرورت تلاش روزافزون ایشان جهت ارتقای این خدمات را مورد تاکید قرار داد.