پزشکنا:خبرگزاری پزشکی-دارچین یک ادویه مفید برای سلامتی است که در سراسر جهان مورد استفاده دارویی و خوراکی قرار میگیرد. دارچین، معمولا به صورت یکی از این دو نوع یافت میشود، یا یه شکل دارچین کارسیا و یا دارچین سیلان و حاوی تعدادی از آنتی اکسیدانها و ترکیبات مفید مانند سینامالدئید، سینامیل استات و الکل سینامیل است.
بیشتر مطالعات نشان داده ا ند که مصرف دارچین ضرری ندارد و به خوبی تحمل میشود، با این حال دارچین میتواند به طور بالقوهای با اثرات بعضی از داروها مانند رقیق کنندههای خون یا داروهای دیابت که برای کاهش قند خون مورد استفاده قرار میگیرند، تداخل پیدا کند.
آیا دارچین در کنترل قند خون موثر است؟ تعدادی از مطالعات نشان داده اند که دارچین، اثرات مفید و مثبتی بر میزان سطح قند خون و حساسیت به انسولین دارد، به این معنی که قادر است برای افراد مبتلا به دیابت نوع ۲، سندرم متابولیک و یا مقاومت به انسولین مفید باشد.
شواهدی نیز وجود دارد مبنی بر این که دارچین به چندین روش باعث بهبود سلامت متابولیکی بدن میشود از جمله کمک به افزایش سنتز گلیکوژن در کبد و افزایش جذب گلوکز در عضلات اسکلتی. به نظر میرسد که ترکیبات موجود در پودر دارچین به نام پلیمرهای متیل هیدروکسی کلکون (MHCPs)، در مقاومت به انسولین نقش دارد.
با این حال، پذیرفتن هر تحقیق و مطالعهای که نشان میدهد دارچین برای افراد مبتلا به دیابت نوع ۱ یا دیابت نوع ۲ میتواند مفید باشد، منصفانه نیست، زیرا لزوما به کاهش سطح گلوکز در طولانی مدت، کمکی نمیکند. اگر بخواهیم بهترین قرصهای دارچین را برای دیابت مورد بررسی قرار دهیم باید بگوئیم که دارچین سیلان که معمولا رنگ روشنی دارد نسبت به دارچین کاسیا که رنگ تیره تری دارد، تاثیر کمتری بر روی تنظیم قند خون میگذارد.
دارچین علاوه بر بهبود سلامتی، به کنترل وزن نیز میتواند کمک کند. در یک آزمایش بالینی دوسوکور تصادفی به مدت ۶ هفته، ۱۱۶ نفر که به سندروم متابولیک مبتلا بودند را به دو گروه مداخله رژیم غذایی تقسیم کردند. گروهی که در روز ۶ قرص دارچین (معادل ۳ گرم) را مصرف میکردند و گروهی که در روز ۶ کپسول آرد گندم (معادل ۵/۲ گرم) را مصرف میکردند. نتایج این مطالعه نشان دهنده این موضوع بود که گروه مصرف کننده دارچین در مقایسه با گروه مصرف کننده آرد گندم، با کاهش بیشتری از قند خون ناشتا، دور کمر و شاخص توده بدنی روبرو شدند.
اثبات شده است که دارچین میتواند به کاهش عوامل خطر بروز بیماریهای قلبی کمک کند. حال آنکه تمام مطالعات و تحقیقات، نشان نداده اند که دارچین دارای اثرات قابل توجهی بر سلامتی قلب میباشد، اما مطالعات کمی نشان داده اند که قرص دارچین میتواند به کاهش سطوح کلسترول و تری گلیسرید کمک کند.
به عنوان مثال، تحقیقی که توسط انجمن دیابت آمریکا انجام شد نشان داد که افراد بزرگسال، پس از مصرف دارچین به مدت ۴۰ روز، میزان گلوکز، تری گلیسیرید، کسترول بد و کلسترول کلی را کاهش دادند، در حالی که گروه دارونما که دارچین مصرف نکرده بودند، با چنین تغییراتی روبرو نشدند. علاوه بر این، دارچین از تشکیل لخته خون نیز میتواند پیشگیری کند.
دارچین دارای تعدادی از آنتی اکسیدانها و دیگر ترکیبات مفید است که به کنترل التهاب و مبارزه با آسیب رادیکالهای آزاد مثل تانین ها، فلاونوئیدها، گلیکوزیدها، ترپنوئیدها و آنتراکینونها کمک میکند. دارچین، گردش خون را نیز افزایش میدهد، ترمیم بافتها را بهبود میبخشد و میتواند درد را به طور کامل درمان کند.
در مطالعاتی که بر روی حیوانات انجام گرفته، مشخص شده است که پودر دارچین دارای فوایدی است که شامل محافظت از مغز با کاهش استرس اکسیداتیو میباشد. به این معنی که ممکن است از بروز بیماریهایی مانند آلزایمر و پارکینسون پیشگیری کند. این اعتقاد وجود دارد که دارچین به دلیل داشتن خواص آنتی اکسیدانی و رادیکالهای آزاد، از نورونها در برابر استرس اکسیداتیو و کاهش آسیب سلولی محافظت میکند و از سلامت شناختی نیز حمایت میکند.
دارچین دارای خواص ضد میکروبی، آنتی بیوتیکی، ضد قارچی و ضد ویروسی است یعنی این که میتواند از سیستم ایمنی بدن حمایت کند و خطر ابتلا به بروز بیماریهایی مانند کاندیدا، برونشیت، سرماخوردگی، گلو درد و ذات الریه را کاهش دهد.
دارچین همچنین میتواند به تازه شدن نفس شما کمک کند و با کشتن باکتریهای مضر در داخل دهان، به سلامت دهان و دندان کمک کند. علاوه بر این، به نظر میرسد که دارچین به درمان بیماریهای پوستی از جمله آکنه، قرمزی و سوزش، روزاسه و آلرژیهای پوستی میتواند کمک کند.
آیا این که دارچین میتواند میزان قند خون در افراد مبتلا به دیابت را کاهش دهد درست است؟ با وجود مطالعات زیاد، هنوز مشخص نیست که دارچین میتواند به کاهش قند خون در افراد مبتلا به دیابت کمک کند. برخی از مطالعات مزیتهای استفاده از این ادویه را نشان میدهند، اما در برخی دیگر چنین نیست.
مطالعات قبلی با در نظر گرفتن مقادیر مختلف و انواع مختلف دارچین انجام شده است که مقایسه نتایج را سخت میکند.
ممکن است دارچین بتواند به بدن افراد کمک کند تا انسولین را به طرز موثر تری مصرف کند. اما تحقیقات و مطالعات بیشتری لازم است که مشخص شود چگونه مکملهای دارچین میتواند به افراد مبتلا به دیابت کمک کند.
برای اکثر افراد، مکملهای دارچین حداقل برای استفاده کوتاه مدت بی خطر به نظر میرسد. اما مقدار زیاد آن برای افرادی که مشکلات کبدی دارند میتواند خطر آفرین باشد.
حتما قبل از مصرف مکملها باید با پزشک خود مشورت کنید تا مطمئن شوید که برای شما مضر نیستند و از طرفی دیگر با سایر داروهای مصرفی شما تداخل نداشته باشند و آنها را تحت تاثیر قرار نمیدهند. همچنین مهم است که به یاد داشته باشید هیچ ماده مغذی به تنهایی برای درمان و کنترل دیابت کافی نیست. مدیریت و کنترل دیابت شامل موارد زیر است:
چند عدد کپسول دارچین باید مصرف کنید؟ در حال حاضر، هیچ مقدار ثابت و مشخصی برای دوز مصرفی دارچین وجود ندارد. توصیههای استاندارد و متعارف برای دوز مصرفی قرص دارچین، بین ۱ تا ۴ گرم (۲۰۰۰ تا ۴۰۰۰ میلی گرم) در روز و نصف قاشق چایخوری پودر دارچین میباشد.
در برخی مطالعات، مقدار دوز مصرفی تا ۶ گرم در روز نیز خطری ندارد، با این حال دوزهای بالاتر از این مقدار ممکن است خطرناک باشند و مصرف آن توصیه نمیشود. مطالعهای که در سال ۲۰۱۶ انجام گرفت و در مجله آکادمی تغذیه و رژیم غذایی منتشر شد، نشان داد که مقدار دوز مصرفی دارچین برای افراد بزرگسال مبتلا به دیابت یا مقاومت به انسولین، به طور معمول از ۱۲۰ تا ۶۰۰۰ میلی گرم در روز میباشد.
مهم است که این مقدار از میزان ۱/۰ میلیگرم کومارین در هر کیلو از وزن بدن، تجاوز نکند. کومارین یک ماده فعال در دارچین است که اگر در مقادیر زیادی خورده شود، سمی است. دارچین سیلان، حاوی کمترین میزان کومارین میباشد.
قرصهای دارچین به صورت روزانه و به همراه غذاهایی که حاوی کربوهیدرات میباشند، میتوانند مصرف شوند. دارچین سیلان، ماده فعال کومارین کمتری دارد و با اینکه بهترین مکمل در نظر گرفته میشود، اما گاهی اوقات میتواند تاثیرات زیان آور نامطلوبی داشته باشد.
البته لزومی ندارد که دارچین به صورت مکمل و یا به شکل قرص مصرف شود. شما میتوانید از دارچین به عنوان یک ادویه برای غذاهایی مانند بلغور جو دو سر، لاته یا قهوه و یا در پختن انواع غذاهای سالم استفاده کنید. علاوه بر این، از پوست درخت دارچین میتوان برای تهیه چای دارچین استفاده کرد، زیرا نسبت به قرصها و عصاره دارچین، پتانسیل کمتری برای ایجاد عوارض جانبی دارد.
این طور به نظر میرسد که قرصهای دارچین دارای مزایایی هستند و از این رو متخصصان مراقبتهای بهداشتی معمولا مصرف آن را به افراد مبتلا به سندرم متابولیک، کلسترول بالا و ... توصیه میکنند. همچنین کسانی که دارچین مصرف میکنند، به استفاده از آن در رژیم غذایی سالم خود پایبند باشند و به توصیههای پزشک مبنی بر استفاده از داروها عمل کنند.
عوارض جانبی مصرف قرصهای دارچین چیست؟ آیا مصرف زیاد دارچین میتواند به شما آسیبی وارد کند؟
اگر چه بعید به نظر میرسد که دارچین باعث بروز واکنشهای نامطلوبی شود، اما استفاده از این ادویه در مقدار دوزهای متمرکز، میتواند باعث بروز عوارض جانبی شود، از جمله سوزش دهان و لب ها، قرمزی پوست (در هنگام استفاده موضعی)، سوء هاضمه، قند خون پائین، واکنشهای آلرژیک در برخی افراد و آسیب بالقوه به کبد هنگامی که در دوزهای بالا مصرف میشود.
دارچین با چه داروهایی فعل و انفعال برقرار میکند؟ قرصهای دارچین میتوانند بر روی میزان سطح قند خون تاثیر بگذارند و بنابراین نباید بدون نظارت پزشک، با داروهای تجویزی دیابت مصرف شوند. همچنین ممکن است به طور بالقوه با داروهای آنتی بیوتیک، رقیق کنندههای خون و دیگر داروهای قلبی فعل و انفعالاتی را به وجود بیاورند.
چنانچه فردی دچار اختلال لخته شدن خون باشد، باید قبل از شروع مصرف قرصهای دارچین، در مورد مصرف مکمل دارچین با پزشک خود صحبت کند. همچنین شواهد کافی برای بی خطر بودن مکملهای دارچین در مورد زنان باردار و شیرده وجود ندارد و معمولا توصیه میشود که قرصهای دارچین را مصرف نکنند.
روشهای مختلفی برای چگونگی تهیه چای دارچین برای دیابت، کاهش وزن، التهاب و یا سلامت کلی بدن به علاوه چندین دستور طرز تهیه چای دارچین وجود دارد.
یکی از آسانترین و سادهترین روشهای تهیه چای داغ دارچین، این است که یک قاشق چایخوری دارچین را به یک فنجان آب داغ اضافه کرده و هم بزنید. همچنین میتوانید با استفاده از چوب دارچین، این نوشیدنی را تهیه کنید به این صورت که یک چوب دارچین را به مدت ۱۰ تا ۱۵ دقیقه در آب جوش بگذارید تا دم بکشد.
این روش باعث میشود که طعم منحصر به فرد و ترکیبات سالم آن، در این نوشیدنی بماند و حفظ شود. کیسههای چای دارچین نیز در بسیاری از فروشگاههای عرضه محصولات سالم و بهداشتی، موجود هستند که اغلب با گیاهان یا انواع مختلفی از چایهای دیگر مانند چای سبز دارچین، چای زنجبیل دارچین یا چای عسل دارچین ترکیب میشوند.
شما همچنین میتوانید ترکیبات مورد علاقه خود مانند چاشنیها و شیرین کنندههای طبیعی را به چای دارچین اضافه کنید. زردچوبه، سیب، لیمو و موز همگی مواد خوشمزه و مغذی هستند که میتوانید برای طعم دادن به چای دارچین، به آن اضافه کنید. در اینجا چند دستور ساده برای تهیه این نوشیدنی آورده شده است:
هر چند که دستورالعملهای خاصی برای زمان نوشیدن چای دارچین وجود ندارد، اما بسیاری از افراد ترجیح میدهند که آن را در صبح و یا کمی قبل از خواب، به عنوان یک نوشیدنی آرامبخش و خواب آور مصرف کنند. با این حال، میتوانید در هر موقعی از روز از این نوشیدنی خوشمزه لذت ببرید و از مزایای منحصر به فرد آن در زمینه سلامتی، بهرهمند شوید.
دارچین گونهای از گیاهان معطر است که از پوست درخت دارچین به عمل میآید. طعم دارچین در ابتدا شیرین است، اما به محض جویدن طعم تندی را در دهان حس میکنید. همچنین، این گیاه با نام دارچینی، بعد از فلفل سیاه دومین گیاه شناخته شده و محبوب است و در آشپزی بویژه طبخ غذاهای آماده پرکاربرد است.
دارچین سرشار از خواص دارویی است و استفاده از آن در درمان خانگی بیماری هایی، چون سرما خوردگی و ورم مفاصل رایج است. این گیاه معطر در رژیم غذایی زنان باردار لحاظ میشود و بدلیل اهمیت دوران حاملگی سوالات بسیاری در رابطه با ایمنی دارچین مطرح شده است.
دارچین یک طعم دهنده عالی و سرشار از مواد مغذی است. این گیاه ارزشمند برای داشتن خواصی، چون ضد التهاب، ضد باکتری، ضد ویروس در سطح جهان در درمانهای خانگی بسیار استفاده میشود. به زنان باردار نیز توصیه میشود تا مقدار کمی از دارچین را برای درمان سرما خوردگی، سرفه، گلودرد، حالت تهوع و درد مفاصل مصرف کنند. در حقیقت، پزشکان برای معالجه کاهش اشتها، درد دندان و کنترل سطح کلسترول، مصرف منظم دالچینی (دارچین) را به زنان باردار توصیه میکنند.
فواید بی نظیر دارچین برای زنان باردار عبارتند از:
دارچین دارای آنتی اکسیدانهای طبیعی است که بطور خاص فقط در دوران بارداری پرفایده نیست. بلکه این گیاه معطر منبع آنتی اکسیدان است و بطور کلی مصرف آن برای تمام افراد مفید است. به بدن در مقابله با عفونتهای باکتریایی، قارچی و انگلی کمک میکند. برخی از عفونتها مانند سرماخوردگی و آنفلونزا با دارچین درمان میشوند.
دارچین یک طعم قوی و شیرینی کمی دارد. دارچین بعنوان یک چاشنی سالم در غذاها استفاده میشود که بهترین تاثیر را دوران بارداری دارد.
پوست درخت دارچین برای زنان مبتلا به دیابت حاملگی بهترین گزینه است. اگر در دوران بارداری سطح قند خون ثابت نباشد فرد دچار دیابت حاملگی شده است. دارچین به کاهش سطح قند خون در مبتلایان دیابت نوع ۲ کمک میکند.
اگرچه مصرف دارچین در دوران بارداری مفید است، اما در مصرف آن نباید زیاده روی کرد. پزشکان توصیه کردند که روزانه بیش از ۲ یا ۴ میلی گرم پودر دارچین یا حداکثر ۱ یا ۲ چوب کوچک دارچین مصرف شود.
مصرف بیش از اندازه دارچین میتواند باعث مسمومیت، مشکلات معدی و نارسایی کبد شود.
افراد خاصی ممکن است حساسیت به دارچین را در دوران بارداری تجربه کنند. این گروه باید از خوردن ادویه جات اجتناب کنند.
دارچین تازه بسیار عالی است. دارچین مانده و کهنه میتواند برای سلامتی مضر باشد.
پزشکان نسبت به مصرف دارچین در زنانی که حاملگی پرخطر دارند یا سابقه سقط دارند، هشدار داده اند.
در آشپزی میتوان از انواع متنوع دارچین سیلان که طعم ملایمی دارد استفاده کرد.
از طعم دهنده صنعتی دارچین استفاده نکنید، زیرا حاوی مواد شیمیایی است.
هرگز در دوران بارداری روغن اسانس دارچین را مصرف نکنید، زیرا بسیار قوی است و میتواند مضرر باشد.
ممکن است در دوران بارداری بخاطر مصرف دارچین یکی از عوارض زیر را تجربه کرده باشید:
دارچین بعنوان رقیق کننده خون عمل میکند و احتمال خونریزی را افزایش میدهد.
مصرف بیش از حد دارچین بطرز خطرناکی سطح قند خون را پایین میآورد که احتمال دارد در این شرایط ناچار به انجام عمل جراحی اورژانسی شوید.
گیاه معطر دارچین با بسیاری از داروها سازگاری نداشته و تداخل دارد، بنابراین پزشکان معتقدند که باید آگاهانه دارچین را در برنامه غذایی خود بگنجانید.
افرادی که به دارچین حساسیت دارند ممکن است سوزش داخل دهان، التهاب زبان و زخمهای دهانی را تجربه کنند.
مصرف دارچین بیش از مقدار توصیه شده ممکن است منجر به سقط جنین شود. بسیاری از زنان از این گیاه برای سقط جنین استفاده میکنند که در بسیاری از موارد خطرناک است.
مصرف روغن دارچین در دوران بارداری باعث زایمان زودرس میشود.
همچنین گفته شده است که مصرف دارچین در دوران حاملگی یک عامل کنش گرا در انقباضات رحمی و زایمان زود رس است. مصرف زیاد دارچین یا حتی استشمام روغن اسانس دارچین و هر روش دیگری ممکن است عامل انقباضات رحمی و زایمان زود رس در زنان شود.
دارچین یکی از بهترین هدایا طبیعت به انسان و یک ادویه با رایحه دلپذیر است. جویدن پوست تند و شیرین این گیاه تاثیرات بسیاری بر سلامتی بافتهای بدن دارد! بویژه، در دوران بارداری که مجاز به مصرف دارو نیستید دارچین شما را از برخی دردها نجات میدهد. البته، همیشه به یاد داشته باشید که دارچین را بصورت تازه مصرف کنید نه به شکل پودر صنعتی. اگر قصد طبخ یک غذای خوشمزه را برای خود دارید، فقط مقدار بسیار کمی از دارچین را برای طعم دار و معطر کردن به غذا بپاشید که میزان سلامت غذا را نیز افزایش میدهد.
انتهای پیام/