پزشکنا:خبرگزاری پزشکی-پنیرک یک گیاه سرشار از خواص دارویی است. خواص پنیرک برای درمان برخی از بیماری ها بسیار مورد توجه است. از برگ و گل پنیرک برای تهیه داروی گیاهی استفاده میکنند. از برخی نامهای دیگر پنیرک میتوان به پین دیره، خطمی کوچک، گیاه توله، ملوخیا، ختمی مشک بو، خبازی، حباجی و خیرو نام برد.
خواص پنیرک و طبع پنیرک
پنیرک دارای خواص درمانی بسیاری است. پنیرک حاوی ویتامین C، تاننها، مخاط، آنتوسیانین گلیکوزید مالوین و فلاونوئیدها است. برای اهداف دارویی رایج پنیرک و بهره مندی از خواص پنیرک، از پنیرک ارمنی و پنیرک مارش (مارشملو) استفاده میکنند.
پنیرک رنگی بنفش زیبا دارد و روغن پنیرک میتواند برای درمان انواع مختلفی از مشکلات استفاده شود. روغن پنیرک در بیشتر لوازمهای آرایشی و زیبایی مورد استفاده قرار می گیرد. اگر پوست خشک، آسیب دیده و کدر دارید میتوانید از روغن پنیرک استفاده کنید و از خواص پنیرک برای پوست بهرهمند شوید.
یکی از خواص پنیرک کمک به درمان زخم است. درمان بیماریهای کلیه و مثانه مانند سوزش مجاری ادراری و عفونت مثانه از دیگر خواص پنیرک هستند. برای نرمی و لطافت پوست میتوانید از دمنوش پنیرک استفاده کنید و از خواص پنیرک برای پوست برخوردار شوید.
از دیگر خواص پنیرک میتوان به رفع تورم دهان و گلو، مقوی رحم، ملین، ادرار آور، ضد درد، ضد التهاب، تولید شیر بیشتر در مادران شیرده، درمان سرفه، درمان جوش و نیش حشرات، درمان خارش پوست، درمان اگزما، درمان سنگ صفرا، درمان سنگ کلیه، درمان التهاب کلیه، درمان سردرد، رفع یبوست، دندان درد و بیخوابی اشاره کرد.
پنیرک برای سنگ کلیه
از خواص پنیرک به عنوان یک داروی گیاهی میتوان به پنیرک برای سنگ کلیه اشاره کرد. عرق پنیرک ادرار آور است و میتواند به درمان درد مثانه و دفع سنگ کلیه کمک کند. علاوه بر عرق پنیرک مشاهده شده است که روغن پنیرک نیز یک درمان کارآمد برای سنگ کلیه است. با افزودن روغن پنیرک به چندین داروی گیاهی میتوان از آن برای درمان سنگ کلیه استفاده کرد که میتواند باعث تسکین درد و ناراحتی کلیه شود. اگر سنگ کلیه باعث درد شود و در کلیه یا حالب در حال جابهجایی باشد، باید از دمنوش پنیرک با بابونه استفاده کنید.
برای تهیه این دمنوش ابتدا ۱۰۰ گرم برگ پنیرک را با ۱۰۰ گرم گل بابونه در قوری ریخته یک لیوان آب به قوری اضافه کنید و آن را بجوشانید. سپس یک قاشق غذاخوری روغن زیتون را هم به آن اضافه کنید و ایت دمنوش را قبل از هر وعده غذایی بنوشید. این دمنوش سنگ کلیه را کاملاً خرد میکند و بدون هیچ دردی از بدن خارج میکند.
طبع پنیرک
طبع پنیرک سرد و تر متمایل به معتدل است که اخلاط غلیظ را رقیق و اخلاط خیلی رقیق را معتدل میکند.
گل پنیرک برای شربت
شربت گل پنیرک یکی از خوشمزهترین و خنک کنندهترین شربتهای فصل تابستان است. گل پنیرک طعم خاصی ندارد اما علاوه بر خواص درمانی بینظیر گل پنیرک در پیشگیری و درمان گرمازدگی، میتوان به خواص پنیرک در تببر بودن و کاهش حرارت بدن، درمان سرماخوردگی، درمان سرفه خشک و مشکلات تنفسی و اشتها آور بودن اشاره کرد. گل پنیرک برای شربت یک نوشیدنی سنتی و مفید را فراهم میکند که از این شربت پنیرک میتوانیم برای مهمانیها در رنگها و طعمهای مختلف تهیه و استفاده کنیم.
مواد لازم:
برای تهیه شربت گل پنیرک ابتدا تخم شربتی را تمیز کرده و در یک ظرف آن را با مقداری آب خیس میکنیم تا آب را جذب کرده و حالت ژلهای بگیرد.
در مرحله بعد داخل هر لیوان ۲ قاشق غذاخوری گل پنیرک میریزیم و برای اینکه گل پنیرک رنگ زیبای خود را آزاد کند روی آن چند تکه یخ یا مقداری آب سرد میریزیم. بعد از اینکه رنگ گل پنیرک خارج شد به هر لیوان ۲ قاشق غذا خوری گلاب یا بکی از عرق های گفته شده و ۲ قاشق مربا خوری از تخم شربتیهایی که خیس کردیم اضافه میکنیم. بقیه لیوان را با آب سرد پر میکنیم.
برای تهیه شربت پنیرک در رنگ های مختلف به شکل زیر عمل میکنیم:
آبی کاربنی: مقدار بیشتری عصاره گل پنیرک را با مخلوط آب، شکر و عرق مورد نظرتان مخلوط کنید.
آبی فیروزهای: عصاره کمتری از گل پنیرک را با مخلوط آب، شکر و عرق مورد نظرتان را مخلوط کنید.
سبز: عصاره بیشتری از گل پنیرک را با مخلوط آب، شکر، عرق مورد نظر و کمی زعفران دم کرده غلیظ مخلوط کنید.
صورتی کمرنگ: برای درست کردن شربت پنیرک به رنگ صورتی کمرنگ باید عصاره کمتری از گل پنیرک را با مخلوط آب، شکر و آبلیمو مخلوط کنید.
صورتی سرخابی: عصاره بیشتری از گل پنیرک را با مخلوط آب، شکر، عرقیجات مورد علاقه و کمی آبلیمو مخلوط کنید.
انتهای پیام/