روش‌های جدید کاهش ناباروری در ایران


نویسنده : admin
دسته بندی:

تاریخ: 1402/05/10 زمان: 11:32:49

پزشکنا: رئیس پژوهشکده زیست فناوری رویان گفت: یکی از اتفاقاتی که امروز در جامعه افتاده و در راستای اهداف نظام قرار دارد موضوع فرزندآوری و سلامت جامعه است که روش‌هایی در ایران ابداع و پایه‌گذاری کرده‌ایم که بعضی از آنها تا به حال در دنیا نو بوده است.
دکتر محمدحسین نصر اصفهانی؛ رئیس پژوهشکده زیست فناوری رویان اصفهان جهاددانشگاهی اظهار کرد: در سال 1375 و از زمانی که از انگلستان برگشتم با دکتر کاظمی آشتیانی آشنا شده و در آن زمان ایشان از بنده دعوت کردند تا در راه‌اندازی آزمایشگاه IVF رویان کمک کنم.

وی در رابطه با طرح‌های پژوهشی که در حال حاضر در پژوهشکده زیست فناوری رویان اصفهان در دست اجرا  دارد، تصریح کرد: طرح‌های بسیاری در حال انجام است، به خصوص حوزه سلامت دام، فرزندان آینده و سلامت باروری از طرح های اصلی است که روی آن کار کرده و موضوع «ناباروری مردان» نیز از جمله موضوعات مهم است. همچنین طی 3 یا 4 سال اخیر با توجه به ارزیابی‌های علمی (ساینتومتریکس) که انجام شده، پژوهشگاه رویان جهاددانشگاهی جزو برترین مراکز انتخاب شده و بین 5 تا 10 مرکز اول دنیا قرار گرفت که در بسیاری از این تحقیقات سهم به‌سزایی داشته‌ایم.

رئیس پژوهشکده زیست فناوری رویان اصفهان در تشریح این که برنامه‌ریزی این طرح‌ها چه زمانی به پایان می‌رسد؟ گفت: اینگونه نیست که فکر کنیم یک طرح باید به پایان برسد، بلکه هر سال طرحی را شروع کرده و بلافاصله طرح بعدی را آغاز می‌کنیم؛ در واقع ما یک هدف را دنبال می‌کنیم و پروژه‌هایمان را در راستای همان هدف ایجاد می‌کنیم.

نصر اصفهانی در خصوص ضرورت اجرای طرح‌ها در کشور عنوان کرد: هر طرحی برای محققی که آن را انجام می‌دهد ضروری است. مثلاً ممکن است بنده در 100 طرح یا مقاله دانشی سهیم باشم ولی بیشترین طرح‌هایی که در حال اجرا داریم در زمینه باروری است.

ابداع روش‌های جدید ایران در حوزه فرزندآوری

وی در رابطه با تحقق مقوله امیدآفرینی که یکی از موضوعات اصلی شعار چهل و سومین سالگرد تشکیل جهاددانشگاهی است، تصریح کرد: یکی از اتفاقاتی که الان در جامعه افتاده و در راستای اهداف نظام قرار دارد موضوع فرزندآوری و سلامت جامعه است که روش‌هایی در ایران ابداع و پایه‌گذاری کرده‌ایم که بعضی از آنها تا به حال در دنیا نو بوده و باعث شده هزاران هزار خانواده از این روش‌ها استفاده کنند، لذا چه چیزی بهتر از این است که بتوانیم شانس باروری را افزایش داده و دل خانواده ای را شاد کرده و باعث افزایش اعتماد بین آنها شویم.

رئیس پژوهشکده زیست فناوری رویان اصفهان در ادامه کمبود بودجه را از جمله مشکلات اصلی این حوزه دانست و تأکید کرد: مشکل اصلی ما در کشور بودجه است که نمی‌توانیم به پرسنل جهاددانشگاهی اضافه کار بدهیم تا مجبور نشوند جای دیگری کار کنند.

کمبود بودجه از مشکلات اصلی حوزه تحقیق و پژوهش

نصر اصفهانی همچنین گفت که برای عبور از این مشکلات باید از نظر بودجه‌ای به جهاددانشگاهی کمک بیشتری صورت گیرد.

وی در خصوص تنوع و گستردگی خدمات جهاددانشگاهی نیز بیان کرد: قطعاً جهاددانشگاهی یکی از مراکزی است که الگویی برای بسیاری از جوانان وطن بوده و در جنبش نرم افزاری «ما می‌توانیم» نویدبخش بسیاری از آنها بوده است. همچنین خدمات گسترده این نهاد انقلابی موجب ایجاد اعتماد و خودباوری در بین جوانان کشور شده که این موضوع بسیار مهمی است.

مسئولان نگاه ویژه ای به جهاد دانشگاهی داشته باشند

رئیس پژوهشکده زیست فناوری رویان اصفهان در ادامه اظهار کرد: ایجاد خودباوری و تلاش اهمیت بسیار مهمی دارد و جهاددانشگاهی تا حدودی توانسته زیرساخت‌ها را برای جذب نیروهای جوان ایجاد کند اما به علت مشکلات اقتصادی اخیر و با توجه به افزایش بودجه‌ها و قیمت ارز این روند کُند شده که امیدواریم مسئولین جهاددانشگاهی و کشوری در راستای پویایی جوانان و ایجاد اعتماد به نفس در آنها، نگاه ویژه‌ای به جهاددانشگاهی داشته باشند به این امید که این نهاد بتواند هدفی را که آغاز کرده به نتیجه رسانده و پرچمی که برافراشته استوار بماند.

نصراصفهانی با بیان اینکه بسیاری از اتفاقاتی که در جهاددانشگاهی افتاده به همت جوانان و تأثیرگذارانی بوده که در جهاد حضور داشته‌اند، تصریح کرد: این نوآوری‌ها نیاز به سرمایه‌گذاری دارد و بنابراین جذب سرمایه‌گذار در این فرآیند بسیار مهم است. سرمایه‌گذاری‌ها معمولاً در برخی از عرصه‌ها می‌تواند زمانبر باشد و بعضی از سرمایه‌گذاران باید بتوانند که در جهاد دانشگاهی وارد شوند. البته در برخی عرصه‌ها مانند عرصه‌های علوم پزشکی و رادیولوژی این روند ممکن است زمانبر باشد ولی در نهایت جواب می دهد.

وی در ادامه تأکید کرد: جوانانی که در جهاددانشگاهی با ایمان و امید نقش‌آفرینی کردند و در الگوی نرم‌افزاری «ما می‌توانیم» نقش آفریدند نیاز به زیرساخت دارند تا بتوانند به کار خود ادامه دهند لذا ضروری است که دولتمردان از جهاددانشگاهی حمایت ویژه داشته باشند.

رئیس پژوهشکده زیست فناوری رویان اصفهان ضمن اشاره به عملکرد جهاددانشگاهی در تقویت روحیه جوانان تصریح کرد: ما در جهاددانشگاهی آدم‌هایی را داشتیم که با از خودگذشتگی توانستند برای جوانان کشور الگوسازی کنند، از جمله مرحوم دکتر کاظمی آشتیانی که با تلاش شبانه‌روزی خود در پژوهشکده رویان جهاددانشگاهی توانست افرادی همچون دکتر بهاروند، بنده حقیر و دیگر افرادی که در این مجموعه در حال فعالیت هستند را پرورش داده و زیرساختی ایجاد کند که به قول خود ایشان شجره طیبه‌ای شود که ریشه‌های آن در عمق بوده و تبدیل به درختی تنومند شود.

برای رسیدن به قلّه‌های دانش باید با اندیشیدن موانع را دور زد

وی در توصیه‌ای به جوانان کشورمان گفت: دوست دارم دو نکته را به جوانان ایرانی یادآوری کنیم؛ اول اینکه انسان همواره امیالی دارد که به دنبال آنها می‌رود تا به قلّه‌هایی که مدنظر دارد برسد و در فرهنگ ما ایرانی‌ها بیشتر هدف رسیدن به آن قلّه‌ است، در صورتی که در فرآیند رسیدن به قلّه‌ هم می‌توان لذت کافی را برد، بنابراین همیشه رسیدن و فتح قلّه‌ مفهوم ندارد و در راه رسیدن به قله و ارتفاع، جوانان باید سعی کنند تا لذت فراوان از فرآیندی را که طی می‌کنند نیز ببرند.

رئیس پژوهشکده زیست فناوری رویان اصفهان در پایان تأکید کرد: برای رسیدن به قلّه‌های افتخار و دانش همواره سنگ‌ها و موانعی وجود دارد و همیشه هم نمی‌شود در این راه سنگ‌های بزرگ را جابجا کرد، بلکه باید با اندیشیدن و زیرکی این موانع را دور زد تا به هدف رسید.


جهت ارسال دیدگاه ابتدا باید با مشخصات کاربری خود وارد سایت شوید.