هرکدام از میوهها و سبزیجات فصل خاص خود را دارند و طبیعی است که همیشه با کیفیت مدنظر ما در دسترس نباشند. پس بهتر است در هر فصل سراغ میوهها و سبزیجات همان فصل برویم.
میوهها و سبزیجات را بررسی کنید که لک نداشته نباشند، بهخصوص حفرههایی که ممکن است حشرات از آنها وارد میوه شده باشند. خیلی از لکههای سطحی تأثیر چندانی روی میوه یا سبزی نمیگذارند، اما اگر بخشی از میوه نرم شده باشد، سریع در تمام آن پخش میشود و سایر بخشها را خراب میکند.
میوهها و سبزیجات باید بوی تازگی بدهند، مگر اینکه هنوز نرسیده باشند.
محصولاتی که در ادامه معرفی میکنیم با گذشت زمان پیر و فاسد میشوند، بنابراین باید سریع استفاده شوند. البته میتوان سبزیجات ریشهدار، سیر، مرکبات و سیب را در صورت نگهداری مناسب تا چند هفته یا حتی بیشتر نگهداری و مصرف کرد.
کرفس، جعفری، شوید، کلمپیچ، کاهو و بروکلی بهتر است همیشه سبز و ترد باشند. اگر احساس میکنید که دارند پژمرده، رنگپریده یا قهوهای میشوند، یعنی دوره تازگی آنها گذشته است و باید بهسرعت مصرف شوند. گاهی اوقات برگهای بیرونی کاهو پژمرده میشوند، اما برگهای داخل آن هنوز قابلاستفادهاند.
موقع انتخاب این محصول دقت کنید که ترد و سنگین باشد.
شلغم، هویج، چغندر و سیبزمینی شیرین باید:
این سبزیجات معمولا هرچه کوچکتر باشند، خوشمزهتر هستند.
پوست سیبزمینی نباید چروک شده باشد. سبزبودن پوست سیبزمینی نشانه سولانین سمی است. توجه داشته باشید که این ماده سمی با برداشتن قسمتهای سبزرنگ کامل از بین نمیرود. همچنین کثیفی روی سیبزمینی میتواند نشانه تازهبودن آن باشد، چون قبل از ذخیره و نگهداری محصولات آنها را میشویند. اگر سیبزمینی کهنه باشد، چشمهای آن کمکم جوانه میزنند.
پیاز تازه:
سیر کهنه شروع به جوانهزدن میکند.
یک خوشه انگور بردارید و از زیر به آن نگاه کنید. انگور رسیده از خوشه جدا میشود، پس اگر تعداد انگورهای شل و جداشده زیاد است، یعنی میوه بهخوبی رسیده است.
میوه توتفرنگی باید سفت باشد و بوی ملایمی بدهد. پس از خرید توتفرنگی و بردنش به خانه، بلافاصله آن را تمیز کنید.
میوههایی مثل لیمو، پرتقال، گریپ فروت و نارنگی باید بوی تازگی بدهند و هیچ کجای آنها نرم نباشد. البته خراشیدگیهای سطحی قهوهایرنگ روی میوه اثر نمیگذارد. لکههای سبزرنگ هم معمولا اشکالی ندارند.
پوست سیب باید سفت، صاف و بدون لک باشد.
این صیفیجات باید سنگین باشند و پوستشان عاری از چروک و کاملا تیره باشد. البته رنگ برخی از گونههای کدو سبز روشن است.
قارچ سفید باید سفید، صاف و بدون لک باشد. بررسی کنید انتهای ساقهها نیز سفید باشد. به لبههای قهوهایرنگ ساقه، جداشدن پوست ساقه و لکههای قهوهایرنگ روی کلاهک قارچ دقت کنید؛ این علائم نشان میدهند محصول حداقل چند روز پیش چیده شده است.
محصولاتی که فرایند رسیدن آنها بعد از خرید هم ادامهدار است.
محصولاتی را که در ادامه معرفی میکنیم، میتوانید قبل از رسیدن بخرید و روی پیشخوان آشپزخانه نگهشان دارید تا برسند و قابلخوردن شوند. هنگام خرید این میوهها و سبزیجات، نیازهای خود و فاصله زمانی تا خرید بعدی را در نظر داشته باشید. این محصولات را پس از آنکه رسیدند به یخچال منتقل کنید.
محل بریدهشدن ساقه را فشار دهید؛ اگر نرم باشد، یعنی خربزه رسیده است. همچنین خربزه رسیده بوی شیرینی دارد که هرچقدر قویتر باشد، یعنی خربزه بیشتر رسیده است.
با دست روی هندوانه بزنید. صدای توخالی یعنی هندوانه رسیده است. راه دیگر برای تشخیص رسیدهبودن هندوانه این است که آن را بلند و به زیرش نگاه کنید؛ پوست زیر هندوانه رسیده باید زردرنگ باشد.
هرچه رنگ گوجهفرنگی قرمزتر باشد، یعنی بیشتر رسیده است. نگهداری گوجه در یخچال روی طعمش اثر میگذارد، پس بهتر است بهمحض رسیدن مصرف شود.
میوهای را انتخاب کنید که سفت باشد. اگر میتوانید آووکادو را بلافاصله پس از خرید مصرف کنید، سراغ میوههای نرم بروید که پوستشان کمی لکهدار است.
این میوهها اگر رسیده باشند، نرمتر و پررنگتر هستند. یکیدو نقص جزئی معمولا به این معنی است که تازه رسیدهاند و باید سریع مصرف شوند. اگر بوی تندی داشته باشند، یعنی بیش از حد رسیدهاند. تا حد امکان از خرید هلوی سبز خودداری کنید، چون معمولا همیشه نمیرسد.
موز سبز و سفت باید مدتی بماند تا آماده خوردن شود. سعی کنید در کنار آنها تعدادی موز زرد هم بخرید که بتوانید بلافاصله نوش جان کنید. بهترین موقع مصرف موز زمانی است که پوست آن برنزه و لکهدار باشد.
انتهای پیام/